Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Страйкбольна команда АРСА запрошує друзів

Страйкбол придумали в післявоєнній Японії, коли їм заборонили тренувати війська з вогнепальною зброєю. Тоді вони створили цю пневматичну зброю, яка стріляє досить влучно на відстанях до 100 метрів – якраз те що треба для розвитку тактичних навиків.
(клацайте на фото, щоб збільшити)



Я живу в місті Долина Івано-Франківської області, а про страйкбол дізнався від друзів у Львові. Мені давно хотілось зайнятися цікавим хоббі, пов’язаним зі зброєю, хоч і не справжньою.

Коли починав, то в моєму місті не було жодного гравця, я був одним з перших, а зараз їх більше десяти – непоганий результат за півроку. Команду створив, бо читав книжку «Арійський стандарт» Ігора Каганця, вона багато чого змінила в моєму світогляді, і за це хочу сказати велике ДЯКУЮ її автору.

Сам страйкбол придумали в післявоєнній Японії, коли їм заборонили тренувати війська з вогнепальною зброєю. Тоді вони створили цю пневматичну зброю, яка стріляє досить влучно на відстанях до 100 метрів – якраз те що треба для розвитку тактичних навиків.

В кінці 80-х, початку 90-х японці створили повні копії бойової зброї, принцип дії яких заснований на пневматичній стрільбі пластиковими кулями калібру 6 мм. Практично всі копії не тільки повністю відтворюють зовнішній вигляд бойового зразка, але і мають таку ж масу, скорострільність і навіть принцип збирання-розбирання і віддачу при стрільбі. Причому зброя поділяється за принципом дії на три категорії: механічна, газобалонна і електропневматична.

Страйкбол - це командна гра, в якій стрільба ведеться з точних пневматичних копій реальної бойової зброї, виготовлених з пластика, металу і сплавів, пластмасовими кульками калібру 6 мм і вагою від 0.12 до 0.43г. Попадання в гравця хоча б однією кулькою в будь-яке місце гравця або в його екіпіровку - вважається поразкою. Це елементарне правило гри.

Нерідко проводяться великі ігри з спеціально написаними сценаріями і умовами, кількість учасників може перевищувати 300-400 чоловік.

Гра ведеться на ЧЕСНІСТЬ. Відразу ж пояснимо, що не варто шукати аналогій з пейнтболом: дуже вже велика різниця між ігровою зброєю, екіпіровкою і тактикою, та і цілями гри, хоча на думку деяких американських пейнтболістів, в пейнтбол приходять новачки, а ті пейнтболісти, що хочуть більшого, шукають розради і нових відчуттів саме в страйкболі.

Нам страйкбол надає можливість отримувати свій адреналін, максимально відтворюючи деякі реалії, що мали колись місце у військовій історії. Чого варте хоча б задоволення проповзти на череві по болоту, зарослому осокою і папороттю, в реальній тропічній уніформі і бойовій екіпіровці американської армії часів в'єтнамської війни з майже справжньою гвинтівкою М-16 в руках, застати зненацька супротивника, який ніяк не чекає нападу, і вдосталь поглумитися, спостерігаючи, як той розбігається під шквалом "білої журавлини", так називають 6 мм кульки через їх переважно біле забарвлення.

Виробництвом страйкбольної зброї і екіпіровки зайнято близько півтора десятків фірм, розташованих переважно в Японії, серед яких провідне місце займає фірма з Токіо під назвою "Marui". Зараз вона найпопулярніша як у Японії, так і в Європі. Вона має найбільш значний асортимент страйкбольної зброї і аксесуарів за доступними цінами - понад 100 найменувань.

В нинішній Україні армія зруйнована, молодь спита і скурена. Я сам офіцер запасу, молодший лейтенант, але мені навіть не довелось на військовій кафедрі постріляти з справжньою зброї. Тому вважаю страйкбол чудовою заміною військовій підготовці існуючої псевдоармії.

Дещо про страйкбол можете дізнатись тут:

http://www.youtube.com/watch?v=e-2mFYZBElA

Буду радий поспілкуватись зі всіма бажаючими спробувати гру страйкбол в Івано-Франківську та в м. Долина. В Івано-Франківську граємо кожен тиждень.

Приєднуйтесь!

Андрій Пілюх
тел. (095) 7771794
Скайп: Andriy Piljykh
ICQ: 464850558

Хай Буде!


В тему:

Страйкбол – майже справжня війна

Хардбол

Статті на тему «Арійська Стрілецька Асоціація»

Чорні футболки з Сонцебігом - уніформа Арійської Стрілецької Асоціації. Замовляємо для себе і друзів!

Бойові традиції аріїв: кулачний бій

АРСА-2

У Галілеї відбувся другий збір АРСА

Я люблю зброю!

Рекламний ролик Арійської стрілецької асоціації (відео)

Щасливі снайпери, бо вони синами Божими стануть

Як законно придбати вогнепальну зброю

Швейцарія не має армії. Швейцарія сама є армією!

До 360-річчя Української козацької держави: патріотична гра "Джура"

Козак Мамай у пошуках Грааля

Глобальна українська супертолока — мережева гра «Вишня Борія»

Заснування Арійської Стрілецької Асоціації — першого рівня мережевої гри Вишня Борія

«Буття Українців»: у пошуках Грааля — духу Гри, або виховання-творення богоподібного українця від зачаття до повноліття

Що таке Арійська Стрілецька Асоціація?

Якщо ти арієць

Національний егрегор — скарбниця народу

Реформація: 25 пунктів

Третій Гетьманат

Продай одежу й купи меч!

2011 – рік Українського дракона

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи