Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

США не будуть відправляти есмінці у Чорне море через занепокоєння з приводу Росії

Цього тижня Пентагон відмовився від потенційного транзиту через Чорне море есмінців ВМС через занепокоєння щодо ескалації напруженості між Росією та Україною. 

21041601.jpg

The Arleigh Burke-class guided-missile destroyer USS Roosevelt. Фото: Kelly M. Agee

Про це повідомили двоє американських посадовців, знайомих з планами, виданню Politico

Раніше цього місяця ВМС США повідомили Туреччину, яка управляє рухом через протоки Босфор і Дарданелли, що ведуть до Чорного моря, згідно з Конвенцією Монтре 1936 року, що вони планують плановий транзит двох есмінців.

Але після того, як почалися нові бойові дії між українськими солдатами та підтримуваними Росією сепаратистами, США вирішили не здійснювати транзит, щоб уникнути зайвої ескалації ситуації.

Видання пояснює, що військово-морські перевезення часто змінюються через технічне обслуговування або зміну оперативних планів.

І все ж конкретно цей транзит скасували через «безліч» причин, у тому числі й через «бажання не провокувати Москву в складний час».

«Після того, як у Східній Європі почалися нові бойові дії між українськими солдатами та підтримуваними Росією сепаратистами, чиновники вирішили не проводити транзит, щоб уникнути зайвої ескалації ситуації», — анонімно заявив один із посадовців.

14 квітня представниця місії США в ОБСЄ Кортні Австріан повідомила, що Росія перекинула додатково в анексований Крим 15-25 тисяч своїх військовослужбовців.

Серед нещодавніх відправлених військових — піхота, танкові батальйони, вертольоти, засоби протиповітряної оборони. Загалом, за їхніми оцінками, чисельність військовослужбовців Росії у Криму становить 31,5 тисячі людей.

Нагадаємо, ще місяць тому у Чорному морі була незвично велика концентрація ракетних кораблів країн НАТО.

Наші інтереси: 

Розуміти, що США змінюють свою зовнішню політику. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи