Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

США надає Україні додаткову допомогу для захисту з повітря

Категорія:

Вчора Пентагон оголосив про надання Україні ще 275 мільйонів доларів зброї та обладнання, збільшивши суму військової допомоги, виділеної Києву, майже до 19,3 мільярдів доларів з моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Пакет включатиме більше боєприпасів для ракетно-артилерійських систем високої мобільності (HIMARS), 80 тисяч 155-мм артилерійських снарядів, обладнання для протидії безпілотним літальним апаратам, засоби протиповітряної оборони, додаткові багатоцільові колісні транспортні засоби високої мобільності, машини швидкої допомоги та медичне обладнання, 150 генераторів та інше обладнання, йдеться в повідомленні Міністерства оборони США.

В останньому пакеті летальної допомоги США немає жодної нової великої зброї, натомість допомога призначена для поповнення запасів систем, які вже є в Україні, зокрема HIMARS, а також для зміцнення української протиповітряної оборони.

«Цей пакет допомоги у сфері безпеки надасть Україні нові можливості для посилення її протиповітряної оборони на додачу до надання критично важливого обладнання, яке Україна дуже ефективно використовує для захисту на полі бою», — йдеться у повідомленні.

Наразі Сполучені Штати виділили Україні близько 19,3 мільярда доларів на безпекову допомогу з початку повномасштабного вторгнення у лютому.

Останній транш допомоги надійшов, коли Росія бомбардує українську цивільну інфраструктуру та енергетичні мережі з настанням зими, хоча очікується, що бойові дії на землі між українськими та російськими військами сповільняться через зимову погоду.

Ну що ж. Я вже розказував вам, що американські аналітики сприймають російські удари по цивільній інфраструктурі України як ознаку слабкості російської армії. Посилення української протиповітряної оборони зведе ці російські потуги нанівець. Попри величезні ще радянські запаси озброєнь, Росія поступово їх втрачає, в той час, як Україна постійно отримує поповнення озброєнь. Надії Путіна, що Захід втомиться допомагати Україні, не виправдовуються. Тому вже немає сумнівів у перемозі України в цій війні. Питання тільки в тому, коли саме це станеться.

 

Наші інтереси: 

Ми вдячні нашим союзникам за будь-яку допомогу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи