Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

США нададуть Україні додатково $23 млн. на гуманітарну допомогу - Керрі

Категорія:

Спецтема:

Про це державний секретар США Джон Керрі заявив в Києві на спільній прес-конференції з президентом України Петром Порошенко. Ця допомога буде здійснюватися через цілий ряд міжнародних неурядових організацій. 

"І сьогодні я інформував президента Порошенка, що Сполучені Штати нададуть близько 23 млн доларів додаткової негайної гуманітарної допомоги для тисяч людей, які постраждали від конфлікту, що триває на сході України", - повідомив він.

У Посольстві США в Україні, після цієї заяви Керрі повідомили, що обсяг гуманітарної допомоги США з початку кризи в 2014 році становить понад 135 млн доларів.

"Оголошене сьогодні фінансування піде на підтримку роботи Верховного комісара ООН у справах біженців та інших міжнародних гуманітарних організацій, що забезпечують базові життєві потреби тисяч постраждалих людей. Ці кошти можуть бути використані для постачання харчування, одягу, організації доступу до медичної допомоги та медикаментів, на матеріали для тимчасового житла, на ремонт ключових об'єктів інфраструктури та інші потреби", - наголошується в повідомленні.

Крім того, допомога США буде сприяти вирішенню гуманітарних потреб в деяких східних районах України, які постраждали від конфлікту. 

Ця допомога буде здійснюватися через цілий ряд міжнародних неурядових організацій. Ця допомога передбачає надання житла, водопостачання, програми забезпечення засобами для існування в районах Донецької та Луганської областей по обидва боки від лінії зіткнення.

Як зауважили в посольстві, за останніми оцінками ООН, в Україні налічується понад 3,1 млн. незахищених людей, у тому числі багато дітей, інвалідів та осіб похилого віку. Сполучені Штати, як і раніше, готові допомагати вирішувати серйозні гуманітарні проблеми в Україні і продовжують закликати міжнародне співтовариство надавати більше ресурсів у відповідь на прохання про гуманітарну допомогу.

 

Наші інтереси: 

Було б непогано, якби США ще б і проконтролювали витрачання коштів за призначенням!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи