Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

США хочуть заборонити досліджувати історію

Категорія:

В вівторок США внесли на розгляд Генеральної асамблеї ООН резолюцію, яка засуджує заперечення Холокосту як історичного факту, передає агентство Reuters.
Резолютивна частина документа вміщує два абзаци. У першому - "безумовно" засуджується будь-яке заперечення Голокосту, у другому міститься заклик до всіх країн-членів ООН беззастережно відкидати часткові чи повні сумніви в цьому історичному факті, так само як і спроби довести, що Голокост є міфом, повідомляє Lenta.ru.

На даний момент резолюцію підтримують 72 країни з 192 членів Генасамблеї, у тому числі всі європейські держави, Ізраїль, Канада, Нова Зеландія й Австралія. Автори тексту сподіваються, що в остаточному підсумку за резолюцію проголосують понад 104 країн - саме таке число держав підтримало подібну резолюцію в листопаді 2004 року.

Очікується, що голосування може відбутися вже найближчої п'ятниці, напередодні Дня пам'яті жертв Голокосту 27 січня. На думку аналітиків, у першу чергу, резолюція спрямована проти Ірану й іранського Президента Махмуда Ахмадінеджада, який привселюдно висловлює сумніви в реальності Голокосту. Як нагадує агентство, у грудні 2006 року в Тегерані пройшла конференція, учасники якої намагалися поставити під сумнів факт знищення шести мільйонів євреїв під час Другої світової війни.

Від "Аратти:".
Досить дивною (але цілком прогнозованою, враховуючи вплив єврейського лоббі в США), з точки зору здорового глузду та встановлення історичної правди, виглядає позиція США. До вивчення трагедій, подібного масштабу необхідно залучати якомога більше вчених, і бажано неупереджених. Наприклад, видатними дослідниками Голодомору в Україні були абсолютно незаангажовані вчені - Джеймс Мейс, Роберт Конквест, Якоб Сундберг, Морган Вільямс - представники США та Швеції. А заборона на дослідження сумно наводить на думку про чергову спекуляцію історичними фактами заради отримання банального фінансового зиску...

-------------------------------
В тему:

Свободу Девіду Ірвінгу!

Эрнст Цундел. Шесть миллионов - потеряны и найдены

Невідома Америка: Пророцтво Бенджаміна Франкліна про майбутнє США

Брехня, півні для спокути та ліцензія на ошуканство

Пурим – не релігійне свято. Це свято знищення усіх ворогів іудеїв

Єврейське щастя, російські сльози...

Ідеологічна обробка і стратегії групової еволюції в юдаїзмі

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи