Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Спробуйте чай Тегуаньінь і відкрийте для себе улун заново

Тегуаньінь - преміальний сорт улунів, який відомий небагатьом. При цьому, справжні цінителі чайного напряму вважають його особливим і рекомендують спробувати кожному.

На батьківщині чай називають «залізна богиня милосердя», а в світі проводять асоціації з вишуканими напоями, які запам'ятовуються.

Багатогранність улуну Тегуаньінь

Такий сорт росте на південнофудзіямських землях. Раніше основний оборот припадав на плантації Аньси, але зараз вирощуванням чайних кущів займаються й в інших провінціях. Екологічна чистота регіону дозволяє виробляти корисний продукт, який позитивно впливає на психофізичне здоров'я людини наступним чином:

  • очищає організм від токсинів;

  • запобігає розвитку раку;

  • живить організм вітамінами та мікроелементами;

  • уповільнює процес передчасного старіння;

  • сприяє нормалізації тиску;

  • знижує вагу.

Тегуань інь не можна пити щодня, повністю замінюючи ним звичний зелений або чорний чай. Але перед сном після важкого для такий напій буде доречним.

Особливості

Тегуань інь відноситься до групи напівферментованих улунів, які служать «золотою серединою» між чорним і зеленим чаєм. Але в Китаї його називають синьо-зеленим або бірюзовим. Специфіка обробки дозволяє зберегти більшу частину корисних речовин напою. А при заварюванні ви неодмінно відчуєте багатий солодкуватий смак з вираженими нотами прянощів, бузку і трав. А квітково-пряний запах ще довго витатиме в повітрі, нагадуючи про дивовижний напій.

Виробництво

Сорт Лао ті гуань інь є одним з небагатьох, який збирається в різні сезони року і будь-які зміни в технології виробництва повністю змінюють смакові властивості напою. Традиційне виробництво проходить наступним чином:

  1. Сировину збирають і доставляють на виробництво - даний процес проводять вранці, зриваючи тільки перші 4 листики чагарнику.

  2. Листи сушать природним шляхом на відкритому повітрі, періодично перевертаючи.

  3. Сухі листи проходять ферментацію - в цей період сировина окислюється і виділяє сік. По закінченню їх складають у купи і провітрюють.

  4. Сировина проходить стадію сушки в печі, що зупиняє процес ферментації.

  5. Листи скручують в невеликі кульки і сушать до фінальної стадії - таку сировину упаковують і відправляють на реалізацію.

Специфіка обробки дозволяє лист зовні залишати сухим, а всередині вологим. За рахунок цього улун неможливо сплутати з іншим представником групи, адже смак і аромат - щось особливе.

Джерело: онлайн-магазин "Space Coffee".

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи