Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 3

Способи самомотивації

Ігнорувати неважливе. Насправді це досить важлива річ у житті - уміння відкидати або просто ігнорувати непотрібне. Адже це дасть набагато більше можливостей, ніж може здатися з першого погляду. Якщо розподілити свою увагу відразу на багато напрямків або предметів, то це тільки послабить. Так що відмова не потрібних речей в житті допоможе вивільнити енергію, залишитися концентрованим і продуктивно попрацювати.

Спробувати виділити докучливі фактори. Важливо не тільки їх виділити, але і уникати потім. Цілком природно, що з часом деякі дії і речі починають набридати і набридати. Але це цілком можна усвідомити, виділити і придумати, як позбутися від проблеми. Якщо розуміння сталося, то зробити це буде вже набагато легше. Звичайно, на позбавлення від обридлих речей знадобиться час, але мета виправдовує засоби.

Частіше смійтеся

Частіше смійтеся. Щоб знайти джерела сміху, читайте комікси, веселі книжки, дивіться комедії. Треба позбутися від закостенілої серйозності. Адже сміх дозволить запобігти сміх і полегшити стресовий стан.

Ведіть журнал досягнень. Коли останній раз Ви досягали справді вартісних результатів? У цей момент почуття настільки переповнюють людину, що про них просто забуваєш розповісти і записати. Варто почати вести журнал своїх успіхів і почати періодично черпати з нього натхнення.

Ведіть фізичні тренування. Такі навантаження є простим способом для самомотивації. Достатньо просто вийти на прогулянку з дому або з роботи, зробити невеликий комплекс вправ або пробігтися. Тіло тут же стрепенеться і пожвавиться. Адже кожного разу при фізичному навантаженні ми отримуємо порцію ендорфінів. Це і корисно, і необхідно.

Створіть навколо себе відповідну обстановку. Як змушувати себе робити щось важливе, якщо поруч абсолютно некомфортна обстановка? Її потрібно змінити, доповнити і поліпшити відповідно з власними відчуттями. І неважливо, працює людина вдома або в офісі. Яким би навколо не був простір, його треба зробити «своїм», обираючи для цього будь-які доступні засоби. У результаті час адаптації знизиться, що дозволить глибше пірнути в свої справи.

Вивчайте, як успіху добивалися інші. Ці люди варті того, щоб ними надихалися і захоплювалися. Якщо читати конкретні і реальні історії успіху, то це наблизить ваш власний успіх. До того сформується грунт для досягнення результату. Найголовніше - буде отриманий урок, багато помилок можна буде усвідомити заздалегідь і уникнути їх.

Міняйте завдання. Так буває, що довга робота над одним проектом з часом просто набридне. Втома - поганий супутник для мотивації. Якщо так трапляється, то краще створити кілька невеликих проектів, коли відчуває, що на головне просто немає сил. Таким чином пройти через втому можна буде куди легше, а проблему вирішити швидше.

Оцінюйте свої проміжні досягнення. В результаті роботи в будь-якому випадку буде намічатися який-небудь прогрес. Якщо не звертати уваги на щоденні маленькі кроки, то може скластися відчуття, що ви взагалі нічого не зробили. Варто озирнутися назад і оцінити свої праці. Задоволення від нехай навіть проміжних результатів дасть новий приплив енергії.

Розкажіть про своїх проектах

Розповідайте про свої проекти. Розповісти про те, чим ви займаєтеся можна друзям чи родині. Нехай люди знають, що Ви робите щось гарне і цікаве. Це дасть нам впевненість в тому, що ми дійсно витрачаємо час не даремно, насолодитися цим процесом. До того ж з'явиться певний рівень відповідальності. Тепер вже не закинеш проект, адже в очах інших це буде негарно виглядати. В результаті такий крок буде тільки штовхати вперед.

Біжіть від енергетичних вампірів. Навколо кожного з нас в житті товпилося чимало скептиків і песимістів. Але вони нічого не дають, а тільки забирають нашу енергію. Варто вийти з цієї гри, уникаючи таких втрат. І не так важливо навіть, що це може призвести до певної самоізоляції. Але краще попрацювати якийсь час на самоті, ніж витрачати час і сили на розвінчання негативного фону від оточуючих.

Підготуйте чіткі цілі. А ще краще буде взагалі записати їх, адже вони насправді і так вже визначені підсвідомо. Тепер варто помістити список своїх цілей туди, де вони постійно перед очима. Це допоможе зберегти спрямованість до успіху. Наша свідомість працює краще тоді, коли уявляє собі, що вже треба робити, а не витрачає часу на додаткове усвідомлення.

Потренуйтеся задовольняти себе. Якщо якийсь проект успішно закінчений, то не варто поспішати братися за новий. Нагородіть себе за хорошу роботу, візьміть невелику паузу, відпочиньте. Тоді і нове завдання буде вирішуватись набагато легше - адже є реальний стимул.

Навчіться приймати поразки. Треба навчитися сприймати невдачі, як ще один результат наших дій. Адже не тільки успіхом вони характеризуються. Страх невдачі є одним з найбільш небезпечних ворогів мотивації. Саме тому варто навчитися приймати поразки. Так, вони неприємні, але це не означає, що варто зупинятися і припиняти діяти. Варто продовжувати працювати над собою і вірити, що все вийде. Не можна під гнітом невдач відмовлятися від боротьби.

Користуйтеся напоминалками. Це досить дієвий інструмент, який допомагає відображати свої цілі, устремління, поточний статус. Адже нагадування багатьма ігноруються, їх вважають недооціненими. Люди чомусь вважають, що нерозумно писати самим собі повідомлення, а тим більше читати їх вголос. Але ж ми і так робимо це несвідомо і постійно, а тепер чому б не почати робити це вже в матеріальній формі? Нехай кожен ранок починається фразою, яка адресована самому собі.

Навчіться говорити «ні». Є безліч речей у житті, яким треба навчитися відмовляти - це і депресії, і розваги, і відволікаючі моменти. Завдяки слову «ні» настає звільнення. В житті існує чимало зобов'язань, які роблять існування постійною низкою незрозуміло на що спрямованих дій. Варто обмежити свої обіцянки і братися тільки за те, що важливіше всього і що хочеться закінчити.

Оточіть себе позитивними людьми. Скарги, смуток і ниття є поганими супутниками мотивації. Тому варто оточити себе позитивними і доброзичливими людьми які завжди будуть зрушувати зміни вашого настрою в правильному напрямку ...

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи