Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

SpaceX замінила Росію на двох європейських пускових установках після російського вторгнення в Україну

Категорія:

Запуски включають космічний телескоп Евклід і зонд Гера. Європейське космічне агентство (ESA) обрало SpaceX, щоб замінити російське космічне агентство як пускову установку двох своїх високопоставлених місій протягом наступних двох років.

ezgifcom-gif-maker31.jpg

Генеральний директор Європейського космічного агентства Йозеф Ашбахер. Фото: ESA

Дві місії ESA, які запустить SpaceX Falcon 9, – це космічний телескоп Евклід (Euclid), який шукає темну матерію, і зонд Гера (Hera), який буде продовжувати успішну місію NASA DART на астероїди. Запуски ракет SpaceX відбудуться у 2023 і 2024 роках відповідно, повідомляє Space.com.

Спочатку планувалося, що обидві місії запустить Роскосмос на борту ракет "Союз", але вторгнення РФ до України, що триває, спонукало ESA шукати інших підрядників.

Про участь SpaceX у запусках заявив керівник ESA Джозеф Ашбахер після засідання Ради агентства. Оголошення ESA пов’язане з російським вторгненням в Україну та санкціями, що призвели до напруження відносин між західними космічними агентствами та Роскосмосом. У лютому 2022 року Ашбацер заявив, що ESA продовжить співпрацювати з Росією у світлі українського вторгнення, хоча експерти з космічної політики сумнівалися у цьому.

Окрім місій Euclid, Hera та ще однієї місії – Earthcare, Європейське космічне агентство вже припинило співпрацю з Роскосмосом щодо програми пошуку життя на Марсі.

Наші інтереси: 

Усунення Росії з космічної галузі. Країна-агресор має бути зруйнована.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи