Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

"Соловей співає": у Вінниці покажуть фільм, що руйнує міфи про українську мову

Цієї неділі у Вінниці покажуть фільм “Соловей співає” – документальну стрічку про лінгвоцид української мови та русифікацію, яка триває досі. Як українські прізвища змінювали на російські, чому розстрілювали провідних українських мовознавців, що думають російськомовні в Україні.

Про все це прямою мовою персонажів без закадрового голосу розкажуть у документальній стрічці “Соловей співає”, пише VЕЖА.

"Коли у 2014 році розпочалася війна, ми зауважили, що в інформаційному просторі все більше з’являється і активізується міфів про українську мову. І деякі з них є очевидними, а інші дуже вишукані, і пересічний громадянин не може їх класифікувати як шкідливу інформацію. Він сприймає її і, щонайгірше, ретранслює далі, таким чином підіграючи на руку ворогу", – розповіла Леся Воронюк, авторка ідеї та сценарію і продюсерка фільму.

Тому виникла ідея зняти одне велике монументальне дослідження, яке руйнуватиме міфи, що активізувалися в 2014 році. Але згодом ми дізналися в ході зйомок, що ці міфи існували в укра
їнському просторі протягом кількох століть.

Вона зазначила також, що зйомки фільму відбувалися не тільки в Україні, а й у Білорусі, Ізраїлі, Великій Британії та США. За її словами, це робилося для того, щоб зробити стрічку, яка абсолютно по-іншому розгляне вивчення мовного питання в Україні.

Подивитися фільм “Соловей співає” можна буде у неділю, 1 березня, в молодіжному центрі “Квадрат” (вул.Театральна 15). Початок – о 16:30. 

 

 

Наші інтереси: 

Поштрювати правду, спростовувати вигадки і неправду, виховувати населення.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи