Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Солодка офшорна парочка

Категорія:

Спецтема:

Захід свідомо виділив в офшорному скандалі президента України Порошенко і президента Росії Путіна в єдиному пакеті. Добре вивчивши обох, Захід спрогнозував, що обидва президенти завдяки величезній армії своїх прихильників, фанів, «порохоботів», юристів, експертів, блогерів і контролю над ЗМІ зроблять все, щоб відбитися від Першої хвилі міжнародного офшорного скандалу.

viktor-nebozhenko.jpg

соціолог Віктор Небоженко

Замість того, щоб правильно зрозуміти меседж Заходу - рухайтеся в бік реформ і демократії, а не крадіть безбожно - обидва президенти кинулися агресивно захищатися, а не змінюватися. І якщо Путін ще може собі це дозволити, то Порошенко явно ризикує і скоро видихається. Адже це тільки перший удар.

Зараз в світі назрівають великі і маленькі політичні скандали і потрясіння з приводу своїх офшорних політиків, і тільки президенти України і Росії пішли традиційним шляхом - знищення критики, дезорієнтація громадської думки і придушення демократичного обурення.

Агресивні кампанії в Інтернеті та ЗМІ з відбілювання обох президентів побудовані за однією схемою - хто критикує презид ента, той проти реформ і боротьби з корупцією або просто нічого не розуміє в офшорних справах чесних політиків. «Не розгойдуєте човен» - там сидить президент Порошенко, а то він образиться на вас всіх і піде,- заклинають нас тисячі «порохоботов» в інтернеті і ЗМІ.

Багато блогерів, які ще пару тижнів тому здавалися порядними людьми «засвітилися», беручи участь в кампанії на захист щасливого офшорного президента. Але головне тут інше - повний збіг за формою і змістом агресивної кампанії з придушення опору громадській думці двох президентів Росії і України. Дивний збіг для президентів двох країн, які знаходяться в стані війни один з одним.

Захід теж звернув увагу на однакову реакцію Порошенка і Путіна на офшорний скандал - обидва намагаються відвести цю тему далеко від порядку денного країни і не збираються робити жодних висновків. Тому такі хвилі викривальної інформації про Україну будуть пакетуватися з викриттями оточення президента Путіна (феномен Гонтаревої та інших).

Про що це говорить? Захід зрозумів, що позитивні зміни в Україні неможливі без відповідних змін в Росії, бо український олігархат і політичний клас разом зі своїм президентом-олігархом не може і не хоче змін в країні і спирається в своїй політиці не на народ України, а на лояльність і підтримку Путіна і нескінченний обман Заходу.

Аналізуючи міжнародний офшорний скандал і реакцію на нього Росії та України, можна припустити, що швидше за все зміни в політичному ландшафті України будуть збігатися з політичними змінами в долі Путіна і російської еліти. Тому «робота з сіамськими близнюками» - президентами України і Росії - буде здійснюватися в рамках одного стратегічного плану по їх міжнародній та внутрішньополітичній делігітимаціі.

Захід буде синхронізувати свій тиск на Путіна і Порошенко, прекрасно розуміючи, що вони "в одному човні і пов'язані одним ланцюгом". Бо народи України і Росії з абсолютно різних причин самі не зможуть впоратися зі своїми офшорними президентами-олігархами.

А далі, знаючи характер Порошенка і Путіна, які швидко відчують, що їх «пов'язали одним ланцюгом», почнеться потворний торг - хто кого швидше здасть Заходу і врятує себе. Або Путін позбудеться Порошенка, або Порошенко здасть Путіна Заходу, граючи свою роль у великій грі. 

Але зараз мова йде про нещасну Україніу, а не про долю бариг, демагогів, брехунів і хитроманів-політиків.

Переклад з російської і виділення в тексті мої, О.К.

Наші інтереси: 

Гарний аналіз ситуації. Гарно те, що вони справді можуть почати топити один одного. Порошенко - на гачку в КГБ (ФСБ). Треба бути готовими до зміни системи.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Стецько.
0
Ще не підтримано

Чудова стаття. Дякую.
Є декілька технічних орфо помилок.

Ми завжди успішні!

Коментарі

Зображення користувача Сергій Стецько.
0
Ще не підтримано

Чудова стаття. Дякую.
Є декілька технічних орфо помилок.

Ми завжди успішні!

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Дякую, пане Сергію! Помилки виправила.