Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 6
  • Переглядів: 7

Скільки коштує підкуп непідкупного судді

Світ:

Українські суди загрузли у корупції. В існуючій судовій системі є навіть певна схема, за якою гроші доходять до одержувачів, і конкретні розцінки на послуги "служителів Феміди".

Розцінки на послуги суддів існують різні.

Думки правозахисників з приводу існуючого алгоритму розрахунку хабарів розходяться.

Так, один відомий у Києві адвокат, стверджує, що говорити про якісь фіксовані розцінки на хабарі не можна.

"Можна тільки згадувати про певні мінімуми і максимуми. Існуючий мінімум - це 100 доларів в районному суді за те, щоб ваша справа (мова йде про господарські суперечки - прим. ред.) почала розглядатися трохи швидше. Тобто, її перекладуть з нижньої стопки у верхню, і суддя розглядатиме жвавіше. Максимальна сума, про яку я чув, - це 1 млн доларів. Мова йшла про суперечку за нерухомість вартістю 20 млн доларів, хабар склав 5% від ціни питання", - розповів він.

"Якого-небудь тарифу немає, оскільки кожна справа унікальна. Феміда - як капризна дівчина: невідомо, чого вона від тебе зажадає", - підтримав думку колеги інший відомий в Україні юрист.

Серед найдорожчих судів України експерти називають господарські і районні суди в столиці - рішення тут стоїть від 20 тисяч доларів. А в судах вищої інстанції 5 тисяч доларів треба заплатити тільки за те, щоб справа була прийнята до розгляду.

А за даними ще одного київського адвоката, як відзначає газета "що з власної практики зіткнувся з судовою корупцією", хабар може залежати від ціни питання.

Суддями "просто так" не стають

Для того, щоб отримувати хабарі, слід спочатку інвестувати в суддівську мантію, пише газета "24".

"Ціни різні. Для того, щоб стати суддею в одному з районів Київської області необхідно заплатити 30-35 тисяч. Районного в Києві - 50 тисяч. А для того, щоб пробитися в Київський господарський потрібні дуже хороші зв'язки", - говорить один із співбесідників видання.

У судовій корупції існує певна система, за якою гроші доходять до одержувачів.

"Зазвичай адвокати мають налагоджені стосунки з певними суддями. Якщо клієнт хоче вирішити питання за гроші, то подається позов і адвокат домагається, щоб справу розписали на певного суддю", - розповів один з юристів, пише газета "24".


-------------------------------------
В тему:

Нова Угода партії снайперів

Мораль – засіб виживання і розвитку суспільств

Конституційний міраж

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи