Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Скільки іноземних інвестицій надійшло до України у 2020 році

У першому кварталі минулого року був зафіксований приплив інвестицій на рівні 943 млн доларів, а в першому кварталі поточного року – відтік на суму майже 1,6 млрд. 

У першому кварталі 2020-го інвестиції з Кіпру скоротилися на 1,4 млрд доларів, з Німеччини – на 427,5 млн, з Нідерландів – на 178,4 млн. При цьому інвестиції зі Швейцарії зросли на 112,1 млн, з Польщі – на 48 млн, з Франції – на 45 млн, з Австрії – на 38,5 млн., пише «Слово і діло».

Найвищий відтік інвестицій був у сфері української промисловості – майже 1,6 млрд доларів. Водночас інвестиції спрямовані до сфер фінансів і страхування, ІТ, а також професійної, наукової та технічної діяльностей. Якщо дивитися по регіонах України, то найбільший відтік інвестицій був з Дніпропетровської, Донецької та Луганської областей. Вкладали кошти в проєкти в Києві, Волинській, Чернігівській та Херсонській областях.

Нагадаємо, 29 жовтня 2019 року в Маріуполі пройшов масштабний інвестиційний форум RE: think. Invest in Ukraine за участю президента України Володимира Зеленського, щоб обговорити перспективи розвитку та поліпшення інвестиційного клімату України.

Нагадаємо, що за перше півріччя 2018 року обсяг інвестицій в Україні зріс на 26,5%, Україна залучила великі інвестиції у сферу відновлюваної енергетики, аграрний сектор і роздрібну торгівлю.

 

Наші інтереси: 

Розуміти, що економічна ситуація в Україні погіршується.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи