Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Шоколадний демпінг з Росії заблоковано

Світ:

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі ухвалила рішення про застосування на 5 років антидемпінгового мита щодо шоколадних виробів з Росії.

Україна заблокувала російський шоколадний демпінг. Ставка антидемпінгового мита становитиме 31,33%. Рішення комісії набуде чинності через 30 днів після опублікування.

 Згідно з повідомленнями, комісія встановила наявність у 2013-2015 роках демпінгового імпорту шоколаду і кондитерських виробів з вмістом какао з Росії.

За цей період погіршилися соціально-економічні показники українських кондитерів.

Зокрема, на 7,63% скоротилися обсяги виробництва шоколадних виробів, продажу на внутрішньому ринку - на 20,85%, рентабельність реалізації в Україні впала на 26,42%, скоротилося використання виробничих потужностей на 6,07%, збільшилися запаси продукції на складах (на 23,77%), зменшилася кількість працівників, задіяних у виробництві шоколадних виробів (на 11,06%). 

Розслідування комісії відбулося в 2015 році. Згідно з Українською класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності, мито застосовуватимуть до таких кодів товарів:

  • 1806 31 00 00 (шоколад та інші готові харчові продукти із вмістом какао, в брикетах, пластинах чи плитках з начинкою, масою нетто до 2 кг);
  • 1806 90 11 00 (шоколад і шоколадні вироби з вмістом какао, шоколадні цукерки, з начинкою або без начинки, що містять алкоголь);
  • 1806 90 19 00 (шоколад і шоколадні вироби з вмістом какао, шоколадні цукерки, з начинкою або без начинки, що не містять алкоголь);
  • 1806 90 50 00 (кондитерські вироби з цукру та їх замінники, виготовлені з цукрозамінників, із вмістом какао). 
Наші інтереси: 

Можна навіть здогадатись, кому були вигідні такі рослідування. Торгувати з ворогом - злочин. І не важливо що це – шоколад, чи зброя!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Український виробник повинен стояти на першому місці!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Український виробник повинен стояти на першому місці!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!