Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Шоколад: 10 причин їсти какао-продукт

Шоколад – поширений на сьогодні продукт харчування, безпомилковий каталізатор радості, надійне джерело швидкої енергії, втіхи, підсилювач настрою та індикатор романтики. Але чи корисний він для здоров'я?

Якщо вживати його у великих кількостях, звичайно ж, ні. Але є безліч науково перевірених способів, які доводять, що шоколад – дуже навіть корисний. Але тільки якщо цей шоколад темний, має не менше 70% какао у складі.

Дослідження продовжувались досить тривалий час і було виявлено, що шоколад корисний для серця, кровообігу і, зокрема, мозку. Темний шоколад може бути корисний при таких проблемах, як аутизм, ожиріння і діабет. В багатьох випадках також було доведено, що не остання заслуга шоколаду в нормальному функціонуванні мозку навіть у літньому віці.

Шоколад корисний для серця і системи кровообігу

Темний шоколад допомагає відновити гнучкість артерій, одночасно не допускаючи прилипання лейкоцитів до стінок кровоносних судин. Саме останнє – перша причина засмічення артерій

Шоколад знижує ризик інсульту

Дослідники у Фінляндії виявили, що споживання шоколаду знижує ризик інсульту – в середньому на 17%.

Шоколад багатий на мінерали

Темний шоколад повний корисних мінералів, таких як калій, цинк і селен. Приміром, 100 г темного шоколаду забезпечує 67 відсотків добової норми заліза.

Шоколад знижує рівень холестерину

Було доведено, що какао, яке міститься в шоколаді, знижує рівень «поганого» холестерину (LDL), одночасно підвищуючи рівень «хорошого», а також зменшує ризик виникнення серцево-судинних захворювань.

Шоколад захищає шкіру

Флавоноли, що містяться в темному шоколаді, можуть захистити шкіру від шкідливого впливу сонячних променів. Якщо в сонячний день під рукою не виявиться сонцезахисного крему – шоколад не погана йому альтернатива. На короткий час, звичайно ж.

Шоколад допомагає схуднути

Шоколад може допомогти вам скинути вагу. Невролог Уїлл Клауер стверджує, що маленький шматочок розтопленого на язиці шоколаду за 20 хвилин до їжі викликає виникнення гормонів в мозку, які відповідають за відчуття ситості. Таким чином, він автоматично скорочує кількість їжі, яку ви збираєтеся вжити.

Шоколад корисний для мам та малюків

Фінське дослідження показало, що шоколад знижує рівень стресу у майбутніх матерів, і що немовлята таких матерів посміхається частіше, ніж потомство батьків, які не вживають шоколад.

Шоколад допомагає запобігти діабету

Було доведено, що какао-шоколад показаний для застосування, коли необхідно поліпшити чутливість до інсуліну. Таким чином темний шоколад - в помірних кількостях - може відстрочити або навіть запобігти розвитку діабету.

Шоколад корисний для мозку

Флаваноли запобігають втраті пам'яті у літніх людей, а також володіють протизапальними властивостями, які можуть бути дуже корисні при лікуванні травм головного мозку – приміром, струсу мозку.

Шоколад змушує вас почуватись краще

Шоколад містить фенілетиламін (PEA) - це та сама хімічна речовина, що виробляється вашим мозком, коли ви закохуєтеся. Саме PEA посилає сигнал організму про необхідність вироблення ендорфіну.

Наші інтереси: 

Треба знати про дуже прості способи підняти настрій і працездатність, 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Під час Другої світової війни в нашому селі були розквартировані солдати Вермахту і Люфтваффе..У них завжди шоколад був в раціоні,яким вони часто ділилися із сільськими дітлахами..

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Під час Другої світової війни в нашому селі були розквартировані солдати Вермахту і Люфтваффе..У них завжди шоколад був в раціоні,яким вони часто ділилися із сільськими дітлахами..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Це відверта реклама шоколаду. Наступною могла би бути стаття про його шкідливість. Заперечення написаному можна дати по всім 10 пунктам.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Так, я також десь читала, що в сухпайку німецького солдата завжди був шоколад. А ще раніше шоколад брали із собою на пологи.

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

Угу. Горілку також на урочистості брали.. надзвичайно корисна кажуть.

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"