Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Щодобово Росія краде понад 10 тисяч тонн українського вугілля

Світ:

За період з 1 по 20 березня 2017 року українсько-російський кордон перетнуло понад 3,4 тисячі піввагонів з вугіллям. За 2 декади березня з неконтрольованої українським урядом території Донецької та Луганської областей до Росії було відправлено 3,4 тисячі піввагонів з вугіллям.

Отже на територію Росії було вивезено понад 230 тисяч тонн антрациту (понад 10 тис т/добу), що в перерахунку на офіційну внутрішньодержавну ціну (1730 грн/т) еквівалентно 400 млн гривень.

З неконтрольованих територій вагони прямують до РФ через 2 залізничні станції - Гуково і Успенська, які з українського боку закриті ще з 2015 року.

До станції Гуково було відправлено понад 2,8 тисяч вагонів, до станції Успенська – понад 500 одиниць.

Середньодобове завантаження за перші 14 днів березня по обох станціях становило 152 вагони на добу, 15-20 березня - вже понад 210 вагонів.

Як відомо, саме 15 березня компанія ДТЕК донецького бізнесмена Ріната Ахметова заявила про захоплення бойовиками так званих "ДНР" та "ЛНР" всіх активів "ДТЕК Енерго" на непідконтрольній території Донецької та Луганської областей.

Таким чином, після того, як бойовики захопили вугільні активи ДТЕК, кількість вагонів збільшилася на 60 одиниць.

Найбільшим відправником, за статистичними даними, є російська компанія "РЖД Логістика" - вона відправила понад 2 тисячі вагонів. На другому і третьому місцях - "Южтранс" і "Федеральна грузова компанія" відповідно.

Серед компаній-відправників українського вугілля також є "СУЕК", яка є найбільшим виробником вугілля в Росії.

15 березня президент Петро Порошенко повідомив, що пробні ешелони з українським вугіллям з окупованих територій вже пішли в Російську Федерацію.

За день до цього ватажок так званої "ДНР" Олександр Захарченко також заявив про відправку "пробної" партії вугілля в РФ.

В свою чергу прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков запевняв, що не має інформації про постачання вугілля з окупованого Донбасу до Росії.

Микола Топалов, Дмитро Рясний, ЕП

Наші інтереси: 

Знати все про Лугандонію :)

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Діти і онуки мародерів т. зв. "Великої Вітчизняної війни" достойні своїх батьків і дідів-мародерів. Діди мародерили Німеччину, діти і онуки мародерять Україну!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Діти і онуки мародерів т. зв. "Великої Вітчизняної війни" достойні своїх батьків і дідів-мародерів. Діди мародерили Німеччину, діти і онуки мародерять Україну!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!