Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 11
  • Переглядів: 16

Що таке ексгумація та як вона проходить

Якщо ви вирішили, що вам необхідно ексгумувати та перепоховати тіло, важливо пам'ятати, що цей процес може бути надзвичайно складним. Будьте готові: Це вимагатиме часу, грошей і терпіння.

Насамперед, вам необхідно отримати відповідну документацію у місцевій урядовій установі (або еквівалентній їй). Ці документи допоможуть визначити, який дозвіл вам необхідний для ексгумації та перепоховання тіла.

По можливості намагайтеся не переміщати і не турбувати могили до закінчення ексгумації; якщо ви не оформите відповідні документи, це може призвести до великих штрафів або навіть ув'язнення для тих, хто займається переміщенням тіл без попереднього дозволу влади.

У яких випадках можна ексгумувати останки?

Існує кілька причин, через які тіло може бути ексгумовано. До них відносяться:

  • Юридичні причини, наприклад, для підтвердження особи померлого або для вирішення спорів про спадщину.

  • Гуманітарні причини, наприклад, коли люди були поховані у безіменних могилах або масових похованнях у таких місцях, як зони воєнних дій чи стихійних лих.

  • Соціальні причини, наприклад, коли члени сім'ї переїжджають в іншу країну або хочуть повернути прах коханої людини додому, наприклад, після кремації ексгумованих останків.

  • Санітарні причини, наприклад, коли існує потенційна небезпека здоров'ю через поховання мертвих тіл поруч із поселеннями людей (це може статися через зміни висоти землі).

  • Релігійні причини – деякі конфесії вимагають, щоб тіла були поховані недоторканими та непошкодженими, тоді як у інших ексгумація (https://ritual24.com.ua/eksgumatsiya/) дозволена.

Як знайти та оформити місце на цвинтарі для перепоховання?

Перший крок - знайти цвинтар, зручний для членів сім'ї. Цвинтар повинен знаходитися в тихому та спокійному місці, без руху транспорту та гучних звуків. На цвинтарі має бути вільне місце для поховань, включаючи цвинтарі, мавзолеї, колумбарії. Якщо можливо, вам слід дізнатися, скільки коштуватиме ділянка, перш ніж ви поховаєте там свою близьку людину.

Як тільки ви визначитеся з місцем останнього заспокоєння останків вашої близької людини і повідомте про це всім його родичам, ви можете приступити до виконання необхідних процедур у відповідних органах, які можуть допомогти вам у виконанні аналогічних формальностей, пов'язаних із купівлею ділянок або їх продажем після того, як вони були придбані кимось іншим, щоб вони могли бути використані пізніше, коли це знадобиться комусь іншому.

Як зробити ексгумацію?

Перш ніж приступити до ексгумації тіла, переконайтеся, що у вас є відповідні дозволи та допуски. Вам потрібно отримати дозвіл від власника (власників) землі, членів сім'ї та інших сторін, які можуть бути зацікавлені у тому, що станеться під час ексгумації. Щоб захистити себе від зайвих проблем і турбот, можна звернутися до похоронного бюро Ritual24.com.ua.

Після отримання всіх необхідних дозволів найміть ліцензованого археолога для спостереження за процесом ексгумації (вилучення з місця упокою) останків вашої близької людини. Вам також потрібно найняти ліцензованого похоронного агента, який підготує останки до повторного поховання на новому місці після розкопок. Якщо вам пощастило жити поруч зі старим цвинтарем, де все ще існує плата за поховання, пов'язана з розміщенням нових тіл на ділянки старих - ексгумація буде коштувати більше, ніж просто найм цих професіоналів - вам слід найняти оператора цього кладовища, щоб він дав дозвіл на будь-які роботи з виїмки, які можуть знадобитися, перш ніж почати видалення тіл з їх існуючих місць упокою на території цвинтаря.

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи