Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Сергій Вербов: майже половина розчинної кави в Україні - фальсифікат

В Україні майже половина розчинної сублімованої кави, яку продають зокрема на відкритих ринках і в мережі, є фальсифікатом. Фактично люди купують кавовий напій, що містить різні добавки.

Про це в ефірі каналу "Україна 24" заявили експерт Європейської бізнес-асоціації Сергій Вербов і технологиня кавового виробництва Христина Радчук. Вони радять українцям ретельно вибрати каву перед покупкою.

"Більше підробляють розчинну сублімовану каву, вона на сьогодні користується більшим попитом, ринок фальсифікату цієї продукції – 40%. Основна рекомендація – купувати каву в магазинах, оскільки відкриті ринки і інтернет заполонила підробна харчова продукція. Споживач не захищений, не отримує чек, тому рекомендація – фіскальний чек і магазини. Сам я використовую розчинну каву".

Рекомендації фахівця:

  • купувати каву в магазинах;

  • обов'язково отримати фіскальний чек на товар.

Технологиня кавового виробництва Христина Радчук пояснила, що під виглядом кави споживачі часто купують кавовий напій, який містить різноманітні добавки.

"Нумо розподілимо два поняття. Є натуральна розчинна кава, до складу якої має входити тільки кава – і нічого більше. І є кавові напої. До складу таких напоїв може входити 15% кави, а все інше – це злакові добавки. З чим найчастіше пов'язаний фальсифікат – що на сьогодні в Україні замість натуральної кави споживачеві пропонують кавовий напій, до його складу можуть входити цикорій, ячмінь та інші розчинні злакові продукти. Цілком можливо, що до фальсифікату, окрім кофеїну, додають ще ароматичні добавки. На жаль, коли ми говоримо про якість та безпеку продукції - це речі абсолютно неконтрольовані", - зазначила Радчук.

 

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи