Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Сергій Дацюк: Про можливість світової революції

Спецтема:

Українська революція 2014 року, яка бажає залишатися внутрішньодержавною та провінційною, не має жодного шансу такою залишатися. Або українська революція 2014 стає світовою, або Україна в найближчі роки припиняє своє існування як незалежна держава.

Станом на квітень 2014 революція в Україні все ще залишається, по-перше, провінційною й керованою з-за кордону, а по-друге, обмеженою і пригніченою контрреволюцією з Росії за потуранням Заходу.

Український цивільний протест зробив фатальну помилку - він не зміг пробудити українських інтелектуалів до їх безпосередній роботі: виявленню, оформленню та просуванню світових перспектив революції у вигляді теоретичних і публіцистичних уявлень про новий світ і нову людину.

Майдан безліч життів поклав, щоб скинути верхівку ненависного політичного режиму, але українські інтелектуали не додали достатньо зусиль, щоб зрозуміти підстави цього політичного режиму.

Нова влада здійснила принципові помилки :
1) Не декриміналізувала адміністративний апарат, тобто відклала люстрацію, яку з кожним днем буде провести все важче і важче;
2) продовжила політику зовнішніх запозичень без публічного аналізу держбюджету і без надання плану виходу з зовнішнього економічного управління та проведення антиборгової політики;
3) уклала новий олігархічний консенсус під тиском російської загрози, тобто відклала деолігархізацію на невизначений термін.

Нікого в світі не цікавлять українські розбірки в місцевій політичній тусовці. Більше того, нікого в світі не цікавлять навіть територіальні втрати України.

Всіх в світі цікавить - чого коштує українська революція. Інакше кажучи, чи варта українська революція тих грошей, які Захід платить Україні з 2008 року ?

Жити в борг і як би робити незалежну революцію, як вважають наші деякі «революціонери», це дуже самовпевнено й нерозумно.

Питання, на які повинна відповісти революція:

1) Який новий світ і місце України в ньому (структура корпоративно-кримінальних анклавів, набір архаїчних територіальних імперій, світова мережа громад тощо)?

2) Яка нова людина для цього нового світу (пропаща людина Заходу, архаїчний людина Росії, людина єдиного людства тощо)?

3) Яка доля держави України, і на що можна сподіватися українському суспільству (розпад - розділ між геополітичними суб'єктами, збереження архаїчного держави, побудова україноцентричної мережі громад поверх держави тощо)?

Революція в будь-якому випадку дасть відповіді на ці питання, навіть якщо нам ці відповіді не сподобаються.

Зараз ми ще можемо вплинути на ці відповіді. Однак у нас залишилося місяці 4-5, поки ми ще можемо на це впливати.

При цьому питання з боку контрреволюції звучать зовсім інакше:

1) Чи потрібно знищувати кримінально-олігархічну систему в окремо взятій країні або - як нам жити в цій системі, якщо ми не готові її знищувати?

2) Як диверсифікувати збочені металургійною та хімічною промисловістю бюджетні доходи української економіки, як зробити економіку України внутрішньо дохідною за рахунок нових статей доходу, незалежно від експорту і імпорту або - як нам найбільш м'яко фрагментувати на окремі кластери українську державу, зруйнувавши центральну владу і повністю передати країну як банкрута в зовнішнє управління?

3) Як захистити територію держави України або - як нам найбільш безболісно віддати свою територію Росії і Європі (Німеччини)?

Стратегія української революції може бути виграшною , якщо тільки революція стане світовою. Перемогти в провінційній революції, націленої на внутрішній переділ влади, Україні не вдасться. Потрібно змінити баланс сил у світі.


Нам не можна брати ніяких боргів у Заходу. Нам не можна миритися з агресією Росії.

Квазіпрогресівний Захід не захистив територіальну цілісність нашої країни, тому ми нічого Заходу не винні вже і не будемо винні в майбутньому.

Росія архаїзується і опиняється в неадекваті, тому вона становить небезпеку своєю непередбачуваністю.

Стравити Захід і Росію Україні не вдасться. Тому як держави вже нічого не вирішують. А корпорації (західні і російські) проти конфлікту Заходу та Росії.

Україні зараз безглуздо з ким-небудь домовлятися  тому що будь-які договори не будуть виконані. Ми втратимо час і країну.

Україні не можна ставати на жодну  сторону - ні на сторону Системи (Захід), ні на бік Контрсістеми (Росія). Валити потрібно обидві.

Хлопці: лідери, активісти, інтелектуали - спробуйте зрозуміти, зробіть зусилля.

Якщо ми зараз не наважимося на світову революцію, Україну просто порвуть на частини.

Це ще ніколи не було так ясно, як зараз.

Ресурс згуртованої країни - нескінченний. Повірте у свій народ, наважтеся на світову революцію.

Почніть публічний процес розслідування обкрадання країни колишньою українською владою та українськими олігархами і приховування грошей на закордонних рахунках, розкрийте основи легалізації кримінальних капіталів на Заході, і ви отримаєте значно більше, ніж гроші в борг. Багато країн в цьому нам допоможуть, якщо ми тільки наважимося це зробити. Ресурс держави Україна достатній для такого світового процесу. Як тільки ми підемо проти Заходу, почнуть валити наших олігархів - проте це можна подолати через деолігархізацію.

Почніть публічний процес розслідування кримінальних схем поставок енергоносіїв з Росії в Україну, покажіть залученість російської влади в кримінальні схеми, і ви отримаєте значно більше, ніж нормальні ціни на російські енергоресурси. Багато країн в цьому нам допоможуть, якщо тільки ми почнемо це робити. Ресурс держави Україна достатній для такого світового процесу. Як тільки ми підемо проти російської влади, почнуть валити нашу владу - однак народна підтримка нової української влади не дасть цього зробити.

Відома нам міжнародна система фактично зруйнована. Росія анексією Криму просто показала, що ООН та ОБСЄ в принципі не можуть виконувати своїх функцій. Нинішні держави це лише неповороткі оболонки корпорацій.

Протистояння Заходу і Росії показало на власні очі - не можна забезпечити жодгих серйозних економічних санкцій ряду найсильніших держав окремій державі за міжнародним договором, якщо корпорації цих найсильніших держав проти таких санкцій, оскільки вони втрачають гроші. Це означає, що держави в світі більше жодних важливих рішень не ухвалюють. Рішення вже ухвалюють корпорації.

Світ змінився. Корпорації потрібно вводити як суб'єктів міжнародного права в ООН нарівні з державами. Але для таких змін ООН, швидше за все, потрібна світова війна чи серйозна розруха на тлі світової кризи. Світ поки не в змозі усвідомити це. А для України ці зміни фатальні.

Україна може виступити ініціатором реформ ООН і ОБСЕ. Від нинішніх ООН та ОБСЄ для України толку ніякого.

Світова революція це тиск на цілий світ . Світова революція це окаянство і рішучість. Світова революція це наш останній шанс.

Світовий Майдан влаштований інакше - він робиться не стільки широкими масами, скільки лідерами країни за підтримки широких мас.

У нас є інтелектуальна позиція для Світової революції  Моя «Декларація громад людства» це інструмент Світової революції.

Я не знаю, як переконати політичних лідерів - вони зайняті звичними їм іграми, і абсолютно не розуміють рівня небезпеки. Я просто не знаю, як ще переконати мій народ. Я буквально фізично відчуваю, як ми котимося в прірву з нинішніми нашими обмеженими уявленнями про країну і світ.

У нас залишилося буквально 4-5 місяців, поки ми ще можемо щось зробити.

Або ми висаджуємо весь світ і намагаємося побудувати новий світ. Або готівковий кримінально-олігархічний світ поховає нас як незалежне українське суспільство.

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Світ належить торгашам..Ні честі ні совісті... прибутки їх бог.У цій колії майбутнє для людства виглядає сумним..Але хто має очі, той бачить вихід..Сам по собі Світ дуже справедливий (збалансований) і час перемелює увесь непотріб..дякую..

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Світ належить торгашам..Ні честі ні совісті... прибутки їх бог.У цій колії майбутнє для людства виглядає сумним..Але хто має очі, той бачить вихід..Сам по собі Світ дуже справедливий (збалансований) і час перемелює увесь непотріб..дякую..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Світодар Мирний.
0
Ще не підтримано

На місцевому і регіональному рівні рушіями революційних змін мають стати (а в більше як 40 селах і містечках вони вже є такими) територіальні громади. У містах, районах, областях і в Україні: громадські організації і об"єднання громадських організацій. На рівні ООН і інших міждержавних організацій розв"язувати міждержавні і міжнаціональні проблеми мають національні організації і об"єднання (як представники націй). Між іншим, ООН - це організація об"єднаних націй (а не держав), Є нації, які мають свої держави. а є бездержавні нації. Як бездержавним націям захищати свої права? Держави і бізнесові структури повинні враховувати права і законні вимоги як кожної людини так і громадських організацій на всіх вищевказаних рівнях.