Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 5
  • Переглядів: 6

Секрет довголіття. Названо рису характеру, що дозволяє дожити до глибокої старості

Категорія:

Світ:

Дослідники вважають, що лише одна риса нашого характеру дозволяє суттєво збільшити шанси на довге життя. Ця риса може збільшити ймовірність досягнення 85-річного віку на 70 відсотків.

221213-optimizm-1.jpg

Радіймо, арії!
Радіймо, арії!

Десятиліттями вчені намагаються розкрити "секрет довголіття". І, схоже, нове дослідження проливає світло на цю таємницю — дослідники припускають, що лише одна риса нашого характеру відповідає за наше довголіття, пише Фокус з посиланням на PSY Blog.

За словами авторки дослідження доктора Левіни Лі (Dr Lewina Lee), вченим багато що відомо про фактори ризику захворювань та передчасної смерті, проте наші пізнання про те, як продовжити життя та покращити його якість дуже мізерні. Саме тому в новому дослідженні вони з колегами зосередилися на пошуках психосоціальних факторів, які могли б сприяти активному довголіттю.

За словами вчених, це дослідження відіграє важливе значення для охорони здоров'я, оскільки воно може допомогти збільшити середню тривалість життя людини.

Загалом у дослідженні взяли участь понад 70 тисяч осіб, чий оптимізм та загальний стан відстежувалися протягом 30 років. Вчені виявили, що найоптимістичніші люди в середньому живуть на 15% довше, а їхні шанси дожити до 85 років вище на 50-70%, ніж у менш оптимістичних людей.

За словами співавторки дослідження доктора Лаури Кубзанські (Dr Laura Kubzansky), такі результати можуть бути пов'язані з тим, що оптимісти зазвичай ведуть здоровіший спосіб життя, а також ефективніші у боротьбі зі стресом.

Більш ранні дослідження показали, що оптимісти здатні регулювати свої емоції та поведінку, а також вони більш ефективно відновлюються після стресів та труднощів.

Втім, якщо ви по життю не такий вже оптиміст, не варто зневірятися. Вчені впевнені, що є певна вправа, здатна розвинути ваш оптимізм. Для цього дослідники рекомендують візуалізувати себе з кращого боку. Наприклад, вчені пропонують візуалізувати своє майбутнє, в якому все склалося б добре, а все, що ми задумали, вийшло б. Тобто фактично ви уявляєте, як ви досягли своїх реалістичних цілей, які раніше поставили перед собою. Після цього для закріплення необхідно записати візуалізацію на папері.

Наші інтереси: 

Оптимізм підіймає рівень вібрацій і підносить у простір кращих подій. Тому-то «Шукайте найперше Царства божого і правди його, а все інше вам додасться». 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Це називається інтенція

Коментарі

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Це називається інтенція

Зображення користувача Надія Олегівна.
0
Ще не підтримано

Ще Ісус казав, якщо хочете щось мати, то уявіть, що це вже відбулося, що ви отримали. Виходить, що зробили дослідження, а в результаті це давно відомо? Науково довели?