Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Санкціями по "Північному потоку-2", або Як США вбивають російський проект

Рішення США щодо розширення обмежувальних заходів, запроваджених з метою протидії будівництву "Північного потоку-2" у 2019 році, свідчить про послідовність позиції США, зокрема, щодо геополітичних ризиків, пов'язаних із реалізацією цього проекту.
 

20102201.jpg

США не дозволять завершити "Північний потік-2"

Тим часом коли західні ЗМІ продовжують поширювати цитату Міністра закордонних справ Німеччини Гайко Мааса про те, що країна не буде піддаватися політичному тиску з боку США через скандальний проєкт газопроводу "Північний потік-2", санкції США залишаються чи не єдиним чинником, здатним його зупинити, пише Олена Зеркаль на 24 каналі.

Рішення США щодо розширення обмежувальних заходів, запроваджених з метою протидії будівництву "Північного потоку-2" у 2019 році, свідчить про послідовність позиції США, зокрема, щодо геополітичних ризиків, пов'язаних із реалізацією цього проекту.

Нові заходи торкнуться компаній, які будуть обслуговувати або фінансувати кораблі, що беруть участь у завершенні будівництва труби.

Це дає зрозуміти, що під дію санкцій США підпадуть усі компанії, які надають послуги з модернізації російського трубоукладача "Академік Черський" або будь-якого з інших російських кораблів, які використовуються для будівництва "Північного потоку-2".

Більше того, як частина законопроєкту про оборонний бюджет США до кінця року Конгрес США повинен прийняти додаткові санкції проти компаній, що підтримують будівництво "Північного потоку-2" та "Турецького потоку". Ці санкції чітко визначають, що вони запроваджуватимуться за сприяння продажу, оренді або наданню трубопрокладних кораблів для будівництва газопроводів, надання страхування і перестрахування, а також послуг або приміщень для технічної модернізації судів, пов'язаних з будівництвом газопроводу.

Боротьба триває, і це вже США заявляють, що Москва використовує трубопроводи "для створення національної і регіональної залежності від російського енергопостачання з метою використання цієї залежності для розширення свого політичного, економічного та військового впливу, ослаблення безпеки Європи і підриву національної безпеки і зовнішніх політичних інтересів США".

 

Наші інтереси: 

Розуміти, що побудова Північного потоку-2  небезпечне для України. США як союзник України робить все, щоб його недобудували.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи