Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Самооборона в Жовтневому палаці: паросток майбутнього суспільства

У Жовтневому палаці не разбито жодного скла, люстри, не розмальовано жодної стіни. Коридори Жовтневого палацу виглядають як овочевий склад і склад питної води. У грудні в такому антуражі в палаці тривали концерти. 

14020702r.jpg

Фото - Ruslan Chevnuk

Мій провідник Олег розповідає: "Це було чудово! Ми стояли в дозорі всю ніч, весь день, а ввечері на вулиці перед палацом кухня зварила борщ, ми поїли, купили квитки на оперу Верді з хлопцями із сотні, прослухали чудову музику, і після концерту відразу лягли спати в сусідньому коридорі.

Це одне з приміщень сотні з Криму - ми попросили дозволу сфотографувати.

У кожному куточку Жовтневого палацу обладнані тепер спальні місця. Різкий контраст з мрамором і люстрами. У найгостріший момент боротьби приблизно з 20-го по 28- е січня в палаці постійно проживало 3400 чоловік! Спочатку приходить асоціація - це ж Смольний в 1917-м! Але вражає інше - палац залишається в ідеальному стані. Це величезне людське море не розбило жодного скла, жодної люстри, не обмалювали жодної стіни. Підлоги чисті і за порядком кожен постоялець стежить дуже суворо. 

"Вивчаю нові щити, які масово надходять на озброєння сил самооборони Майдану. Це не кустарщина, а серйозна конструкція. Триміліметрова сталь, яку не пробиває картеч навіть в упор. Зручна надійна рукоятка. Щит обклеєний дуже недешевою світловідбивною плівкою для дій уночі", - пише Бутусов.

"Сфотографувався у буфета самообслуговування - буфет повністю забитий чаєм, кавою, солодощами, безалкогольними напоями. Люди підходять, беруть найнеобхідніше для себе самі, дуже економно, і без всякої буфетниці! При цьому немає ніякої тисняви​​, ідеальний порядок. І точно так само без метушні інші добрі люди щодня поповнюють вміст буфета", - продовжує журналіст.

Ця молитва висить у помітному місці в центральному коридорі Жовтневого палацу. Взагалі Майдан не перестає приголомшувати зразками народної творчості та креативу.

Це сходи, що ведуть у підвал Жовтневого палацу. Тут склад крупи. Питаю, чого потребують революціонери в палаці. Відповідь здивувала: "Всім забезпечені, зараз немає браку ні в продовольстві, ні в одязі, ні предметах гігієни. Щоденні витрати швидко поповнюються, спасибі тисячам щедрих жертводавців, які завжди поспішають допомогти.

Висловлювання відомих "екстремістів".

 

 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Дякую, пані Олено! +++
Поправте дві останні світлини, будь ласка.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Коментарі

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Дякую, пані Олено! +++
Поправте дві останні світлини, будь ласка.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

До речі, "Молитва Воїна" - це з нашого сайту. Народ читає!

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

По фото:
1. Головний вхід. Одного разу води в бутлях було наставлено стільки, що вони завалили прохід - хто був тоді поруч - швиденько розібрали завал. Там же був якось потом - увімкнули опалення, а батарея відразу біля входу виявилась з величезною щілиною - вимкнути вдалось через десь 2 години - увесь той час вигрібали лопатами і чим прийдеться гарячу воду.
2. Третій останній поверх. Взагалі-то, ракурс фото дивиться на Волинську сотню. Вона, між іншим, найчистіша в Жовтневому.Зправа маємо два пустих охайних місця - місця братів, які чергують на Грушевського. Правда, "втихаря", бо волинським сотником (Олегом) це на грані "наказуємого" (з його слів).
3. Тут, здається, сотня з Центральної України. А з рояля по вечорах лунає дійсно якісна європейська музика 19го сторіччя.
4. Буфет на першому чи мінус першому поверсі. Якщо це мінус-перший, то це львівський. Сама заможна і цивілізована точка в Жовтневому, де можна поїсти. Між іншим, люди на обслуговуванні в "час пік" там є. На відміну від Хмельницької, яка не дозволяє з інших сотень взяти в них канапку, львів"яни охоче годують усіх завітавших.
5. Молитва Воїна. Неохоче, але її таки роздрукували в штабі Жовтневого в 15ти екземплярах з Народного Оглядача.Чому так мало - пояснили: "економлять тонер". Ті екземпляри пішли в основному на Жовтневий. Але потім ентузіасти сфотографували поклейку і розтиражували ще в примірників так 40, які вже побачили Майдан. Правда, і тих не вистачило, тому в кого є наснага - друкуйте (але без будь-яких політ. чи піар символів) і роздавайте на Хрещатику, Грушевського, Українському домі, Профспілках та крилі майдану біля профспілок. Між іншим - в Жовтневому зараз завершуєтсья створення каплички руками активістів. Має бути освята. До того, помолитись можна біля імпровізованого іконостасу в коридорі на першому поверсі.
6. Коридор, здається, на мінус-перший поверх.
7. без коментарів.

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

Перед концертом був мітинг біля НБУ. Який в цьму конструктив - ніхто з активістів не знає ;). Мабудь, щоб одні не відлежувались на карематах, а інші не чергували на майдані і грушевського.

Це вже третя генерація щитів в Жовтневому. Перші - були небезпечні для тримаючих їх, другі - замалі і з незручною ручкою. Плівка - це мабудь на випадок, якщо МВС почне сліпити прожектором, як на Грушевського. Сліпить аж до Українського дому. Важливість оборони дійшла до коменданту (ВО Свобода) десь на 3-4 день розмов і спроб тренувань. Але таки "розкочегарився". ;)

Тренування зі щитами також проводить Демократичний альянс для усіх бажаючих. Щодня о 20:00 біля Лядських воріт (Архістратига Михаїла) на Майдані. Там також мають змінити щити. Перезброєння, одним словом ;)

Щодо провізії - краще нести на Грушевського. Особливо пригодяться ще радянські мото-шоломи, фрукти (цитрусові).

Щодо креативу - напис "Наші крути тут" на Грушевсього, зліва по стіні якщо дивитись на барикади.

Що ж до Жовтневого - там комендатура з ВО Свобода. І робить вона тільки те, що вигідно персонально їй. Правда, інколи це збігається з інтересами Майдану. Для прикладу - утворення Народних Рад по районах Києва. Десь 65% "населення" - позапартійні.
Це не "паросток майбутнього суспільства" а підгниваюча бадиляка старого підходу. Але оскільки багато людей - патріоти, це якось балансує з ВО Свободою і жовтневий справляє хороше враження. Хоча дійсно по всіх показниках Жовтневий значно краще за КМДА.

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Дякую, Богдане, за об’єктивний погляд із середини! Прошу й далі писати про поточний стан і активніше давати пропозиції, як його поліпшити. Творення нового світу передбачає підтримку всього здорового, що вже є у старому світі.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!