Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Рушник – головний предмет особистої гігієни для кожного члена сім'ї

Ця група товарiв належить до категорії домашнього текстилю. Залежно від свого призначення, рушники для дому можна розділити на дві великі групи – предмети особистої гігієни та господарське приладдя. До виробів із першої групи пред'являються підвищені вимоги до якості матеріалів, а також є свої стандарти за щільністю, висотою ворсу та іншими параметрами. 

Текстиль для господарських потреб використовується переважно для витирання посуду та прибирання кухонних поверхонь, а також як прихватки для гарячого посуду. Спеціальні вафельні рушнички можуть використовуватися при приготуванні деяких кулінарних шедеврів (наприклад, такий відріз текстилю використовують для формування класичного австрійського штруделю перед тим, як поставити його випікатись у духовку).

Якщо про чистоту тіла після гiгiєнiчних процедур подбає якісний рушник, то для підтримки порядку в будинку потрібно придбати швабру з віджимом https://auchan.ua/ua/shvabry-trjapki/. У нашому інтернет-магазині представлений великий вибір товарів для дому від найкращих вітчизняних та зарубіжних виробників за доступними цінами та швидкою доставкою по Україні.

Різновиди рушників та їх особливості

На ринку товарів для дому є великий асортимент моделей, які різняться між собою зовнішнім виглядом, призначенням, матеріалами та іншими параметрами. Також текстиль може дуже відрізнятись за ціною. Якщо з вибором салфетки для господарських потреб особливих проблем немає, то знайти якiсний варіант для особистої гігієни трохи складніше.

Щоб зробити правильний вибір, рекомендується враховувати такі моменти:

  • призначення;
  • розміри;
  • матеріали.

За призначенням предмети особистої гігієни можна розділити на кілька типів – для рук, обличчя, ніг і всього тіла. Окрема категорія – це рушники для відвідування лазні/сауни або пляжу.

Тип виробу нерозривно пов'язаний з його розмірами. Iснує кілька загальноприйнятих стандартів залежно від призначення текстилю. Наприклад, рушник для рук має розмір 30х70 см, для ніг – 50х70 см, для обличчя – 50х100 см, для всього тіла – 70х140 см. Усі моделі понад 150х100 см вважаються пляжними. Їхні габарити дозволяють людині повністю обернути тіло або використовувати як покривала для шезлонгу.

Серед матеріалів, що використовуються, зустрічаються натуральні та синтетичні тканини. Абсолютним лідером є 100% бавовна. Це універсальне рішення для рушників всіх типів. Особливо цінується даний матеріал за свої гіпоалергенні якості та можливість швидко вбирати вологу. Також серед натуральних тканин можна відзначити лляне полотно, яке вирізняється гарними експлуатаційними якостями. Серед синтетичних матеріалів варто виділити поліамід та поліестер. Вони не викликають алергію, мають підвищену стійкість до зносу і можуть випускатися в будь-яких кольорах.

Правильно підібраний рушник не лише забезпечить належний догляд за тілом після банних процедур, але й прослужить довгий час, зберігши свій зовнішній вигляд та споживчі властивості.

Наші інтереси: 

Корисні поради.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи