Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Розвиток грального бізнесу в Україні та плани на майбутнє

Експерти постійно акцентують на тому, що легалізація ринку азартних ігор – важливе рішення, яке позитивно вплинуло на різні сфери та життя українців. Цей сектор був виведений із тіні, тому тепер усі кошти, що обертаються в ньому, не проходять повз державний бюджет. Щодо жителів України, у них з'явилася можливість грати в азартні ігри в рамках закону, безпечно вводити/виводити кошти та за необхідності користуватися послугами професіоналів, які допомагають боротися з лудоманією.

Чого вдалося досягти за 2 роки

Ринок азартних ігор не існує сам по собі. Він позитивно впливає на такі сфери, сприяючи їх розвитку:

  • Економіка. Державний бюджет отримує гроші, отримані від продажу ліцензій, податкових та інших відрахувань. За 2 роки він отримав близько 1,8 млрд грн. Ці гроші йдуть на розвиток медицини, науки, освіти, спорту, культури.

  • Благодійність. Щоб підкреслити свою соціальну відповідальність, багато операторів беруть активну участь у створенні та розвитку різних благодійних проєктів, ініціатив тощо. Наприклад, низка операторів зараз активно допомагає у вирішенні гуманітарних проблем і відраховує левову частку виручених коштів фондам, які підтримують українців, що потребують допомоги.

  • Маркетинг, ІТ-сфера. Для реклами своїх послуг оператори звертаються до українських рекламних агенцій. Те саме стосується створення та обслуговування онлайн-платформ, за допомогою яких надаються азартні послуги, – цим займаються українські ІТ-компанії.

  • Готельно-ресторанний бізнес. Казино, що працюють офлайн, розташовані на території різних готелів. Тому вони розширюють і свою, і їхню клієнтську аудиторію.

  • Ринок праці. Компанії вважають за краще наймати на роботу українських спеціалістів. Тому щойно на ринку з'являється новий оператор, водночас з'являється і низка вакансій.

За 2 роки існування легального азартного бізнесу вдалося досягти багато чого – з більш детальною інформацією можна ознайомитися тут. І хоча розвиток офлайн-сектору поки що призупинився, онлайн-ринок продовжує розвиватися, незважаючи ні на що.

Які перспективи?

Експерти стверджують, що український азартний бізнес має велике майбутнє. Але, щоб сприяти його стрімкому розвитку, потрібно вирішити низку проблем:

  • Спростити систему оподаткування. На даний момент і операторам, і гравцям доводиться сплачувати високі податки. Це гальмує розвиток гемблінг-сектора, оскільки міжнародні компанії не поспішають виходити на ринок, а юзери воліють користуватися послугами закладів, які знаходяться в тих країнах, де скасовано податок на виграш.

  • Розробити нові методи боротьби з лудоманією. Наразі створено реєстр осіб, яким заборонено користуватися послугами азартних закладів, але він потребує вдосконалення. І уряд, і оператори повинні більш скрупульозно підходити до обмежувальних заходів, щоб не допускати розвитку лудоманії.

  • Посилити боротьбу із нелегалами. Комісія, що регулює діяльність азартних закладів, використовує низку методів, які дозволяють їй виявляти нелегалів. На останніх накладаються штрафи, інколи ж вони навіть притягуються до кримінальної відповідальності.

Реалізувавши всі плани, уряду вдасться привернути увагу нових операторів, гравців, іноземних інвесторів. Це дозволить щороку поповнювати скарбницю на 7-8 млрд. грн. і повністю детінізувати ринок.

Наші інтереси: 

Економіка.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи