Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ростислав Новоженець про об’єднання з «найсильнішими»: «Ми на ці граблі вже ставали»

Незадовго до початку виборчої компанії в Україні стали плодитися і множитися різноманітні об’єднання опозиціонерів. Це якось не дуже співпадає з попередніми заявами про «виступ проти диктатури» єдиним неподільним фронтом.
Зокрема, у вже існуючому приблизно рік Комітеті опору диктатурі виділось об’єднання «За Україну!», очолили яке керівники потужних партій «Батьківщина» та «Фронт Змін». Вони вже зробили заяви, що не розглядають КОД як ту структуру, з якої будуть висуватися кандидати у депутати. У КОДі дали на це відповідь.

Втім, домовитися усім опозиціонерам, потенційним учасникам передвиборчої компанії, досі не вдається. Хто ж має представляти єдиний фронт опозиції цього року? В чому різниця між опозиційними силами? Свої думки з цього приводу висловили представники різних партій, громадських організацій та просто відомі люди Львова.

Відеозапис виступів дивитися ТУТ

А ми, у свою чергу, запитали у заступника голови Української республіканської партії Ростислава Новоженця про те, чи можливо сьогодні, як пропонують Арсеній Яценюк та Микола Томенко, «залишити в спокої» КОД та йти усім незгідним з політикою Януковича під прапори їхньої «об’єднаної опозиції»?.

Ростислав Новоженець, зокрема, відповів:

- У нас уже виробисвя певний імунітет до «хвороби граблів». Зараз іде мова про те, що формується список об’єднаної опозиції під назвою «За батьківщину». УРП пройшла аналогічний сценарій у 2006-му році. Ми тоді висунули 13 депутатів (була така домовленість в форматі БЮТу). Але що сталося з тими депутатами? Їх буквально силою змусили перейти в «Батьківщину». Не існувало ж ніякого імперативного мандату, та й зараз його немає.

Тут Дроздов (Остап Дроздов – ведучий одного з найпопулярніших на заході України ток-шоу «Прямим текстом», що виходить на телеканалі ZIK, - ред.) говорив, що «оці всі - пігмеї і карлики», а лише одна мегапартія повинна залишитися і таке інше. А де ж національна ідея, про яку сьогодні багато говориться?

«Батьківщина», наприклад, кількістю членів сильна. Фінансово – сильна. А ідейно вона ніяка. І от те, що відбулося у Верховній Раді 5-го червня з питання мови, - це лакмусовий папірець. Всі ці депутати, ми їх називаємо штатними опозиціонерами, вони підтвердили, що не мають жодного морального права далі балотуватися до Верховної Ради. Лише якщо вистачить у парламентської опозиції сили волі переглянути списки, щоби там тих людей не було, тоді тільки ця парламентська опозиція має шанси здобути довіру.

Українська республіканська партія виступила з незвичною, можливо, для декого заявою. Ми не тільки засудили прийняття мовного законопроекту і назвали його злочином, але й запропонували, щоби ті опозиціонери, які є поза парламентом, об’єдналися в українську національну опозицію. Бо знаєте, може таке статися, що відбудеться перемога опозиції на виборах, але ми все одно не побачимо тої української держави, якої хотіли. Через те, як запобіжник, повинна все-таки бути колона національної опозиції.

Читати повністю ТУТ
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи