Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Російський шпигун вивозив ціле портфоліо про Луцький військовий аеродром

Світ:

Росіяни атакують провокаційними фейками. Ворог не полишає спроб знайти слабкі місця українців. Від контррозвідки СБУ отримали підтвердження того, що ворог намагається скористатися панікою під час карантину і збирає інформацію про те, де можна завдати удару по Україні. Але не на Донбасі, а в спокійному західноукраїнському місті Луцьк. Повторення Балаклії чи Калинівки.

 

 

Перед закриттям державного кордону з України намагався втекти із секретними документами лучанин Віталій Синельников, колишній льотчик, який служив на авіабазі в Луцьку до 2004 року, йдеться в сюжеті каналу 1+1.  Він був одним з найкращих штурманів-бомбардувальників. Проте, як виявилося, ненавидів Україну, якій давав присягу.
На замовлення російської розвідки він вивозив світлини ключового оборонного об'єкта на Заході України – Луцького військового аеродрому.
«Сукупність даних, які збирав наш фігурант, могла бути використана іноземною стороною для проведення терористичного акту», – каже помічниця керівника УСБУ у Волинській області Іванна Поліщук.
Агент склав детальний маршрут для диверсійної групи, яка атакуватиме склади з боєприпасами, вказав координати цілей – українських військових літаків – для бомбардувальників противника.
В поле зору контррозвідки Синельников потрапив від початку війни. Колишній штурман створив цілу мережу інформаторів, вербував собі агентів серед авіаторів.
Декого з лучан використовував, як вони кажуть, «втемну», як-от луцького любителя авіації Іллю Сметаніна, голову організації «Авіалюбителів», який 25 квітня 2018 року разом з кількома іншими лучанами їздив на так званий «Форум Переможців» у російський Брянськ.
Синельников сподівається, що російські куратори витягнуть його з буцегарні – наприклад, обміняють на українських військовополонених. Він каже, що в Росію б не виїхав, а от у «ЛНР» залюбки, бо в нього там батьки.

 

 


 

 

Наші інтереси: 

Бути пильними, не забувати, що наш ворог не зупиняє свої зусилля у гібридній війні проти України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Рамес Веселий.
0
Ще не підтримано

Це що, вони показують фотки секретного плану ?

Я не меч, я тримаю меч.

Коментарі

Зображення користувача Рамес Веселий.
0
Ще не підтримано

Це що, вони показують фотки секретного плану ?

Я не меч, я тримаю меч.