Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Російський імперіалізм: проблеми і перспективи

Україна має стати сильною державою, щоб захистити свої етнічні землі в Росії під час її неминучого розпаду. Ми не повинні кидати напризволяще своїх одноплемінників в чорноземних областях Росії, на які вже націлилися нові імперіалістичні держави.
Статистична довідка: Росія – найбільша за площею держава світу (17,1 млн квадратних кілометрів), володіє величезними природними ресурсами, територія Росії слабо освоєна і заселена.

„Хіба в Росії немає ніяких внутрішніх проблем, що вона всі свої зусилля концентрує на проблемах України і Грузії, а також інших пострадянських держав?”, запитують у мене студенти. „Що, росіянам вдома вже робити нічого і тому вони пхають свого носа до інших країн, грубо втручаючись у їхні внутрішні справи?”.

Шановні студенти і не тільки студенти, якщо у світі є країна, де внутрішніх проблем найбільше на планеті і які роками не вирішуються, то це саме Росія. Цілі її регіони зруйновані війною і вимагають щоденної копіткої роботи і величезної суми грошей на своє відновлення. Місто Грозний, столиця Чечні-Ічкерії, взагалі виглядає як Сталінград чи Берлін після Другої світової війни. Доріг немає, якщо ви в цьому сумніваєтеся, відсилаю вас до Інтернету. Введіть в одній із пошукових систем слово Рассія і ви там побачите таке... Нічого подібного в Україні немає і бути не може.

Проїжджаючи селами багатьох областей європейської частини Росії, складається враження, що по них пройшовся Мамай або Чингізхан. Ферми стоять розбиті, дороги у ганебному стані, земля не оброблена. Жах! І це в країні, яка отримує за нафту і газ величезні кошти. Школи стоять такі, що здається, їх будували ще за часів царя Гороха.

При всьому цьому російська Дума приймає рішення про будівництво російських гімназій, російських вищих навчальних закладів в Україні. При цьому називаються конкретні міста України, де це планується робити. Хіба це не божевілля і повний маразм російського імперіалізму?

З точки зору міжнародного права і всіх канонів міжнародних відносин Росія не має права приймати жодного рішення по території України. Хай би американці таке заявили, який би крик здійняли „наші” „комуняки” і „регіони”. Як би лаяли „проклятих америкосів” за втручання у внутрішні справи суверенної України. Та ви у себе наведіть хоча б елементарний порядок, а ви сунете свого носа до сусіда. А може то і не ніс. Хіба це не „звєріний оскал” російського імперіалізму?

Та ви побудуйте залізницю у себе, запустіть нарешті збудований і зруйнований БАМ. Чому ви відправляєте свої залізничні війська до Грузії? Вам уже нічого будувати на своїй території? Нічого подібного. Роботи непочатий край. Поїдьте до Росії і пересвідчитися у цьому самі.

Всім відомо, що всі імперіалістичні держави приречені на загибель, Причин цьому декілька. До однієї з головних саме і належить те, що імперіалістична держава спрямовує всі свої сили не на вирішення внутрішніх проблем, а отже і на самозміцнення, а на зовнішню експансію. Саме це служить одним із чинників неминучої внутрішньої саморуйнації цих країн.

Російський імперіалізм в цьому сенсі не є якимось винятком. Точно так діють і США. Ця країна теж має величезну кількість складних внутрішніх проблем. Однак вони десятиліттями не вирішуються. Не доходять руки, не вистачає коштів. Американці воюють в Іраку, Афганістані, утримують військові бази в багатьох країнах На це йдуть сотні мільярдів доларів. Їх би вистачило для будівництва житла сотням тисячам бездомних, на створення мільйонів робочих місць для безробітних тощо. Хіба не так? Але США не до того.

США поки що таке можуть собі дозволити. Але точно так намагається діяти і Росія, ВНП якої складає лише 7% від американського. Через це можна спрогнозувати на найближчі роки різке загострення внутрішніх протиріч як у США, так і особливо в Росії. Остання приречена на зникнення з політичної карти світу.

Геніальний український геополітик Ю. Липа, ще в 40-ві роки ХХ століття, в період найбільшого розвитку російського імперіалізму, який ставив перед собою завдання завоювати увесь світ, написав книжку „Розподіл Росії”. Нині його пророцтва починають збуватися. Росія неминуче буде розподілена в ХХІ столітті між Китаєм, ЄС і ісламським світом. Чим раніше цей розподіл відбудеться, тим краще для росіян. Через 20 років у Росії взагалі не залишиться ніякої альтернативи, як стати частиною Великого Китаю. Останній вже нині готовий віддати Росії 100-200 млн. переселенців. Землетруси і повені в Китаї лише прискорюють цей об’єктивний процес.

Україна має стати на той час достатньо сильною державою, щоб захистити свої етнічні землі в Росії під час її неминучого розпаду. Ми не повинні кидати напризволяще своїх одноплемінників в чорноземних областях Росії, на які вже націлилися нові імперіалістичні держави.

Петро Масляк,
віце-президент Академії наук вищої школи України, академік, професор Київського національного університету ім. Т. Шевченка, доктор географічних наук (економічна та соціальна географія)


В тему

Росіяни про Москву: «Найкращий вид на це місто – якщо сісти в бомбардувальник»

Образ і подоба ворога

Русскiє i москалi

Спокійно, ви у руках Матриці!

Новий народ Ру

Всезагальна дезінтеграція

Імперський архетип: Московія і Юдея

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи