Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 111
  • Переглядів: 120

Російський агресор завдав двадцять ракетних ударів по Запоріжжю та ДніпроГЕСу

Категорія:

Світ:

"Сьогодні рано вранці російські ракети знову вкотре атакували численні об‘єкти по Україні, в тому числі й енергетики. На жаль, влучання є і по найбільшій ГЕС України – ДніпроГЕС у Запоріжжі".

24032201.jpg

ДніпроГЕС. Фото: Вікіпедія
ДніпроГЕС. Фото: Вікіпедія

"Нелюди не заспокоїлись, зруйнувавши Каховську ГЕС, і тепер намагаються створити нову екологічну катастрофу", зауважують в Укргідроенерго.

Наразі загрози прориву греблі ДніпроГЕС немає, заявив генеральний директор Укргідроенерго в ефірі Радіо Свобода.

Він сказав, що зранку, 22 березня, відбулась ракетна атака на ДніпроГЕС. Наразі є пошкодження обох станцій та греблі. У Дніпровську ГЕС-2 є пряме влучання двох ракет. Попадання в опору. Розбиті підкранові балки. Обидві станції наразі не працюють. Жертв серед співробітників ДніпроГЕС немає. Наразі станція здійснює усі заходи, аби підняти затвори й здійснити пропуск води нижче по течії Дніпра.

Він зауважив, що недостатня реакція світового товариства на руйнацію Каховської ГЕС спровокувала те, що ворог надалі продовжує бити по українських гідроспорудах. Це велика небезпека, що може призвести до екологічної катастрофи.

Бомбування Дніпрогесу нагадує про часи Другої світової війни, написав Микола Томенко. 18 серпня 1941 року Запоріжжя струсонув потужний вибух, який підірвав греблю Дніпрогесу і затопив переважну більшість острова Хортиця та прилеглих районів. Як стверджують історики, внаслідок цього злочину загинуло близько 100 тисяч людей, серед яких майже 80 тисяч мирних мешканців Запоріжжя і прилеглих сіл.

Попри тотальну радянську пропаганду і брехню, правда була в тому, що Дніпрогес підірвали за вказівкою Сталіна. Як згадував начальник інженерного управління Південного фронту полковник Арон Шифрін, вони отримали шифрограму за підписами Сталіна та начальника Генштабу Шапошнікова:

"У випадку крайньої потреби дозволяється здійснити підрив Дніпрогесу». Для цього із Москви транспортними літаками було доправлено 20 тонн толу. Сталінські підривники без попередження місцевої влади, військових та місцевих мешканців заклали вибухівку в греблю.

Німецькі нацисти відновили роботу ГЕС наприкінці 1942 року, поставивши турбіни Siemens, а вже в у 1943 році під час відступу знову підірвали частину греблі. Дніпрогес відновив свою роботу в 1950 році.

Микола Томенко зауважив, що ми зобовʼязані написати й розповісти ПРАВДИВУ ІСТОРІЮ Другої світової війни. Без розуміння історії ВСІХ злочинів Московщини-Росії-СРСР проти України та українського народу світ не зрозуміє реальної цивілізаційної загрози для ВСІХ від російської орди варварів, вбивць і мародерів.

 

Наші інтереси: 

Знати причини та наслідки. Розуміти, що РФ є продовженням СРСР і не дасть спокою Україні, поки не буде знищена.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
5
Середнє: 5 (1 голос)

рф не дасть спокою Україні поки ми не зорганізуємося : https://www.ar25.org/node/50899

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
5
Середнє: 5 (1 голос)

рф не дасть спокою Україні поки ми не зорганізуємося : https://www.ar25.org/node/50899

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !