Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Російські хакери намагалися вплинути на результати Євробачення

Категорія:

Італійська влада заявила, що під час Євробачення вдалося запобігти хакерським атакам, які намагалися втрутиться у перебіг півфіналу і фіналу конкурсу.

Департамент кібербезпеки поліції заблокував спроби злому, які намагалися здійснити російські хакерські групи «Killnet» і «Legion». Атаки відбувалися і під час півфіналу, і під час фіналу. Були спроби зірвати трансляцію та зламати систему голосування.

Як повідомляє «Forbes», напередодні фіналу конкурсу хакерська група «Killnet» заявила, що «надішле 10 мільярдів запитів» до системи онлайн-голосування «Євробачення» і «додасть голоси якійсь іншій країні».

Проте в системі голосування Євробачення діє широкий спектр заходів безпеки, щоб захистити результати голосування від зовнішнього впливу. Тож італійська поліція успішно зірвала напад, і переможцем Євробачення став український гурт «Kalush Orchestra».

Про хакерську групу «Killnet» відомо, що вперше вона з'явилася у березні, незабаром після того, як Росія почала широкомасштабне вторгнення в Україну. Ще до Євробачення групи «Killnet» і «Legion» атакували сайти парламенту Італії, деякі військові сайти. Також ці групи здійснювали атаки на сервери залізних доріг Румунії, прикордонної служби Румунії, міністерства оборони Румунії, міністерства охорони здоров’я Великобританії, урядові сайти Іспанії.

Як відомо, Росію були вигнано з Євробачення через її агресію проти України. Серед росіян панує лють через популярність українських виконавців на Євробаченні. Тому ці хакерські групи намагалися зробити будь-що, аби зірвати заслужену перемогу України. Це їм не вдалося.

Але й просто послухати українську композицію переможця Євробачення багато хто з росіян не зможе. Як повідомляють «Известия», в російських соціальних мережах музичну композицію «Стефанія» одразу банять, її неможливо опублікувати або перепостити.

Наші інтереси: 

Музична культура – це ще один фронт боротьби за майбутнє України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи