Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Російська банда цілеспрямовано краде "скіфське золото" в Україні

Світ:

За даними міжнародної групи вчених та експертів із цифрових технологій, які відстежують крадіжки, група фахівців займається контрабандою цінних історичних артефактів з України до Росії.

22061604.jpg

Скіфське золото, ілюстративне фото Universal Images Group via Getty Images

The Guardian з посиланням на вченого Брайана Деніелса, антрополога, який працює з археологами, істориками та фахівцями з цифрових зображень, пише, що є дуже вагомі докази того, що це – "навмисний крок Росії, коли певні картини та прикраси вишукувалися й були вивезені до Росії", повідомляє Українська правда.

З лабораторії в американському штаті Вірджинія Деніелс та його колеги стежили за розграбуванням та знищенням культурних цінностей із початку вторгнення Росії в Україну та виявили закономірності у злочинах.

Слід крадіжок значною мірою зосереджено на дорогоцінному скіфському золоті. Це старовинні філігранні вироби, які часто зображують тварин.

"Ці предмети візуально приголомшують, і зараз так багато повідомлень про крадіжку, що очевидно, що це стратегія", – сказав Деніелс.

"Українці, звісно, теж дуже зацікавлені в тому, щоб ми склали список украдених речей", – додав він.

Вчений не знає, чи була грошова цінність найважливішим фактором для росіян, чи предмети були обрані через їхнє культурне значення.

"Можливо, все це є частиною підриву ідентичності України як окремої країни, з претензією на законне володіння Росією усіма їхніми експонатами", – зазначив Деніелс.

За його словами, крадіжки, як правило, слідують за загрозливими допитами музейних зберігачів та наглядачів.

Спроби Росії знайти та вкрасти заховані артефакти в окупованих українських містах стають все більш рішучими.

"Ми все більше непокоїмося про музейних працівників та співробітників служби безпеки, особливо коли вони опиняються за лінією росіян", – сказав Деніелс.

Наші інтереси: 

Розуміємо, що країна-агресор не має своєї історії, тож крала і продовжує красти в України ВСЕ. Ерефія веде війну не тільки за території України, а й за нашу історію.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи