Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Росія та Китай поглибили геополітичний союз: спільна заява Путіна та Сі

Категорія:

Китай оголошує повну підтримку Кремлю в геополітиці, захисті "корінних інтересів" Росії, а також протидії вступу України в НАТО. У Пекіні розпочалися "історичні" перемовини між Путіним і Сі Цзіньпіном у межах початку кривавої Олімпіади.

 

22020602.jpg

Путін та Сі зустрілися в Китаї

Китайська комуністична пропаганда влаштувала на цю честь свято путінізму, щогодини публікуючи все нові матеріали про дружбу РФ-КНР, а також особисто двох диктаторів, пише Артур Харитонов на OBOZREVATEL.

Першим документом, підписаним між Кремлем та Комуністичною партією Китаю, стала спільна заява Путіна та Сі. Повний текст уже опублікований на офіційному сайті Кремля.

КНР висловлює "тверду взаємну підтримку Росії щодо захисту Кремлем своїх корінних інтересів, державного суверенітету, територіальної цілісності".

Ця теза означає фактичне визнання Китаєм "російського Криму". Також уряд Китаю офіційно висловлює спротив "втручанню зовнішніх сил у внутрішні справи" Росії.

За це Росія пообіцяла підтримувати "китайський Тайвань", а також виступати проти будь-яких спроб досягнення "незалежності Тайваню".

КНР і Росія також домовилися протидіями всім "кольоровим революціям". 

Окремо йдеться про боротьбу з НАТО. Уряд КНР офіційно виступив проти подальшого розширення НАТО, маючи на увазі вступ до безпекового альянсу України, Грузії та інших держав, а також проти посилення демократичних армій у Європі.

Пекін обіцяє надавати Росії всю можливу безпекову підтримку. Кремль, своєю чергою, надасть КНР підтримку в боротьбі з AUKUS.

Путін та Комуністична партія Китаю, крім цього, обіцяють разом зберігати наслідки Другої світової війни.

Окремо сторони виступають проти Японії, зокрема, щодо питання ліквідації наслідків трагедії на Фукушіма.

Росія та КНР планують, крім геополітичного та військово альянсу, повномасштабне посилення відносин у сферах торгівлі, фінансів, економіки, інфраструктури тощо.

За їхнім планом, має відбутися об’єднання Євроазійського союзу та програми "Один пояс, один шлях".

Також був анонсований "новий світопорядок" та процвітання "російсько-китайської демократії", яким, на думку Путіна та Сі, понад 1000 років.

Наші інтереси: 

Розуміти небезпеку китайсько-російського союзу. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи