Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Родичів Байдена хочуть викликати на слухання в Конгрес щодо корупційної торгівлі впливом

Категорія:

Спецтема:

Відкриваються все нові подробиці про отримання Гантером Байденом (а також іншими родичами) дивних великих грошових переказів з-за кордону за невідомо які послуги. Є підозра, що мова йде про банальну корупційну «торгівлю впливом».

20230812bidens1.jpg

Джо Байден з сином Гантером поки що почуваються безкарними
Джо Байден з сином Гантером поки що почуваються безкарними

Я вже писав про те, як комітет з нагляду і підзвітності Палати Представників Конгресу США веде розслідування ймовірних корупційних оборудок сина чинного Президента США Гантера Байдена та участь інших родичів Джо Байдена. Ось можна почитати тут:

Грозові хмари над Байденами: корупційними схемами головного демократа США зайнявся Конгрес
Родичі Байдена отримують гроші з Китаю?
Китай шантажує Байдена? Конгрес США отримав документи про банківські перекази з Китаю для родини президента США

Поступово відкриваються нові подробиці, з’являється інформація про все нові «дивні» грошові перекази. Тому в комітеті вже заговорили про те, що необхідно викликати на слухання в Конгрес родичів Джо Байдена і допитати їх, що це за перекази та за які такі послуги їх отримано. Тим більше, що йшли ці перекази через фірми-прокладки або через підставних осіб, але врешті-решт гроші опинялися на рахунках родичів Джо Байдена, котрий на той час був віцепрезидентом. Є велика підозра, що він використовував повноваження своєї посади, щоб допомогти бізнесу свого сина.

Ясна річ, що демократи будуть всіляко чинити спротив такому запрошенню. Бо ж на таких слуханнях можуть розкритися такі глибини корупції, про які навіть важко подумати. Скоріш за все не зацікавлені в таких слуханнях і деякі члени Республіканської партії, котрі теж давно «вросли» в державну систему і навчилися робити в цій системі «свій маленький бізнес».

У п’ятницю, 11 серпня, генеральний прокурор США Меррік Ґарленд (Merrick Garland) призначив Девіда Вайса (David Weiss), федерального прокурора штату Делавер, який керував розслідуванням щодо Гантера Байдена, спеціальним прокурором, який спостерігатиме за розслідуванням.
Генеральний прокурор США Мерік Ґарленд оголошує про призначення Девіда Вайса спец прокурором з розслідування справи Хантера Байдена. 11 серпня 2023 р. Photo «The HILL»

Здавалося б, що це гарна новина, адже призначення спецпрокурора демонструє серйозність розслідування. Спецпрокурор отримує додаткові повноваження, крім того, його не може звільнити жоден посадовець, включно з Президентом.

Але республіканці в комітеті з нагляду вже критикують це призначення. На їхню думку, призначення саме Вайса спецпрокурором зробили для гальмування справи.

Республіканці різко критикували те, як велося податкове розслідування щодо Байдена, посилаючись на заяви двох інформаторів IRS про те, що Вайсу було заблоковано домагатися статусу спеціального адвоката — твердження, яке Вайс і Міністерство юстиції постійно заперечували. Викривачі, слідчі IRS Гері Шеплі (Gary Shapley) та Джозеф Зіглер (Joseph Ziegler), також стверджували, що Міністерство юстиції повільно розглядало справу, надало Байдену пільговий режим і відмовилося висувати звинувачення в інших юрисдикціях, маючи вагоміші докази.

Тому Голова Комітету з питань нагляду та підзвітності Палати представників Джеймс Комер (James Comer) сказав, що цей крок є спробою Міністерства юстиції «перекрити нагляд Конгресу», а член юридичного комітету Палати представників Джим Джордан (Jim Jordan) сказав, що «не може довіряти» цьому спецпрокурору.

Це пов’язано з тим, що слідство і Гантер Байден намагалися підписати угоду, але ця угода була заблокована окружним суддею США Меріеллен Норейкою (Maryellen Noreika).

Оскільки справа про імовірну корупцію родини Байденів розгортається, то можна очікувати, що її намагатимуться «заглушити» інформаційним шумом. А для цього в ЗМІ будуть або максимально розбурхувати галас навколо імовірних карних справ проти Дональда Трампа, або спробують перемикнути увагу на Україну. Тобто або будуть розбурхувати інформацію про корупцію у владних структурах України, і таким чином намагатися заглушити інформацію про корупцію в США, або будуть вимагати від України якихось термінових військових успіхів, щоб перемикнути увагу на них.

Наші інтереси: 

Корупція – страшна хвороба. В США поки що є внутрішні механізми, які можуть цю хворобу подолати. Це складно, але можливо. І самі США, і їх союзники зацікавлені в тому, щоб корупції не було.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
корупція
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи