Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 32
  • Переглядів: 33

Різновиди вареної ковбаси та критерії її вибору

Ковбасні вироби стали невід’ємною частиною нашого повсякдення. Їх використовують для приготування різноманітних гарячих страв, салатів та просто нарізають для нарізки або використовують для бутербродів.

Варена ковбаса – це один із різновидів ковбасних виробів. Нейтральність спецій, які використовуються для приготування продукту, дозволяє вживати цю продукцію навіть дітям.

Склад вареної ковбаси

Варена ковбасаОсновою для приготування вареної ковбаси є фарш будь-якого м’яса. По технології приготування його можуть варити, а іноді ще й смажити. В залежності від структури м’ясного продукту на прилавках магазинів можна знайти такі варені ковбаси:

  • Структурні відрізняються наявністю шматочків м’яса або сала на зрізі палиці. Вони мають такі комерційні назви, як Любительська або Столична.
  • Безструктурні відрізняються однорідністю структури без вкраплення м’ясних шматочків. Популярними є Лікарська або Молочна ковбаса.

Як обрати смачний та якісний продукт?

Перед тим, як купити варену ковбасу слід усвідомити, що дійсно якісний м’ясний продукт не може коштувати на багато дешевше, ніж саме м’ясо. Тому перший критерій, який варто оцінити – це ціна. Наявність м’яса в продукті вартістю менше 120-140 грн можна поставити під сумнів. Зрівняйте цінники у відділі свіжого м’яса з тими, що встановлені на ковбасних виробах. Крім того, варена ковбаса обирається за такими параметрами:

  • Вакуумна упаковка використовується для продовження терміну зберігання товару. Перед герметизацією всередину додається певна кількість води або рідини з хімічним складом. Візуально походження цієї рідини визначити не можливо, тому краще оминути продукт в такій упаковці.
  • Склад ковбаси повинен містити всі компоненти, вміст яких складає більше 2%. Найпершим завжди вказується компонент, якого найбільше, тобто м’ясний компонент. Вода, яка за технологією виробництва також використовується в продукті, повинна міститися в кінці списку. Варена ковбаса з телятини зазвичай містить у своєму складі свинину в більшій пропорції, ніж телятину.
  • Зазвичай, м’ясо птиці в складі вареної ковбаси свідчить про її невисоку якість.
  • Якщо на етикетці Лікарської ковбаси зазначено дотримання ДСТУ, то продукт можна купувати, не роздумуючи. Слід також обирати ковбасні вироби в натуральній оболонці.
  • Неприємний запах є ознакою недотримання умов зберігання, хоча термін придатності ще не закінчився.
  • Колір розрізу не повинен бути кислотним. Зазвичай він світло-рожевий.
  • Наявність в складі ковбаси нітрату натрію (Е250) або аскорбінової кислоти не є шкідливим. На відміну від каррагінану, який додають для утримання вологи в готовому виробі.

Найчастіше для приготування вареної ковбаси виробники використовують готові суміші, що надходять на завод у герметичному пакеті. Готовий продукт з використанням такої технології має позначку ТУ. Щоб обрати продукцію, яка дійсно приноситиме вам задоволення, слід пробувати різні варіанти, але надавати перевагу виготовленим згідно ДСТУ.

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи