Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Рівень летальності COVID-19 нижчий у 28-55 разів – заява департаменту громадського здоров’я округу Лос-Анджелес (США)

Категорія:

Світ:

Справжня кількість інфікованих коронавірусом SARS-CoV-2 набагато перевищує кількість підтверджених випадків. Це означає, що рівень летальності набагато нижчий, ніж свідчать офіційні дані. «Зараз рівень смертності значно впав», – заявила на прес-брифінгу Барбара Феррер (Barbara Ferrer), директор департаменту громадського здоров'я округу Лос-Анджелес 22 квітня 2020 р.

200423barbaraferrer.jpg

Барбара Феррер (Barbara Ferrer)
Барбара Феррер (Barbara Ferrer), директор департаменту громадського здоров'я округу Лос-Анджелес

На основі репрезентативної вибірки з 863 дорослих, протестованих на початку цього місяця, дослідники з Університету Південної Каліфорнії (USC), працюючи у співпраці з департаментом охорони здоров’я, виявили, що «приблизно 4,1% дорослого населення округу має антитіла до вірусу». Враховуючи статистичну помилку, результати показують, що «від 2,8% до 5,6% дорослого населення округу має антитіла до вірусу – що означає приблизно 221 000 до 442 000 дорослих в окрузі, які перенесли інфекцію». Це у 28-55 разів вище, ніж кількість підтверджених випадків інфікування на момент дослідженняповідомляє провідний лібертаріанський журнал «Reason» (США) з посиланням на відеозапис брифінгу і результати дослідження.

В окрузі Лос-Анджелес було зареєстровано 617 смертей із 13 816 підтверджених випадків, з чого робився висновок про рівень смертності 4,5 відсотка. Виходячи з цієї кількості загиблих, нове дослідження припускає, що справжній рівень смертності серед усіх, заражених вірусом, становить від 0,1 до 0,3 відсотка. Нижній кінець цього діапазону приблизно такий же, як і орієнтовна летальність від сезонного грипу.

«Рівень летальності нижчий, ніж ми передбачали», – сказав Неєрай Соуд (Neeraj Sood), професор з громадської політики США, який був куратором дослідження.

Неєрай Соуд (Neeraj Sood)
Неєрай Соуд (Neeraj Sood), департамент охорони здоров'я округу Лос-Анжелес

Соуд вирішив два методологічні занепокоєння, які були викликані нещодавнім дослідженням жителів округу Санта-Клара, в якому також було підраховано, що рівень смертності від COVID-19 не далеко від рівня грипу. Критики цього дослідження припускали, що це, можливо, було спричинене упередженим відбором проб та результатами тесту на хибнопозитивні антитіла.

Зразок дослідження округу Лос-Анджелес, за словами Соуда, був випадковим чином взятий з бази даних, що підтримується LRW Group, фірмою з дослідження ринку. Дослідники обмежували суб’єктів, що представляють конкретні демографічні групи, щоб вибірка відповідала складу дорослого населення округу.

Що стосується точності тестів на антитіла, Соуд зазначив, що перевірка виробником тестових наборів Premier Biotech виявила помилково позитивну норму лише в 0,5 відсотка у 371 пробі. У наступних тестах лабораторії Стенфорда не було виявлено помилкових позитивних результатів. «Ми вважаємо, що помилково позитивна вірогідність тестів дійсно низька», – сказав Соуд.

Якщо ці результати підтвердяться, вони повинні зіграти важливу роль в дискусіях про те, коли і як відновити економіку – резюмує «Reason».


Як бачимо, уже два незалежні дослідження дають приблизно однакові результати, згідно з якими Covid-19 – це звичайна сезонна вірусна інфекція.

Про дослідження в окрузі Санта-Клара: Небезпечність коронавірусу перебільшена у 20–35 разів – дослідження Стенфордського університету (Каліфорнія, США).


В тему: 

Наші інтереси: 

Викрити коронавірусну аферу, покарати брехунів, усунути від влади невігласів та ідіотів. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи