Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 43
  • Переглядів: 46

Рішучість ЄС захищати Україну лише посилюватиметься після російських ракетних атак

Категорія:

Високий представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель відреагував на нещодавні удари Росії по об'єктах енергетичної інфраструктури України.
 

24022701.jpg

Жозеп Боррель

Його пост, присвячений ворожим атакам, з'явився в соцмережі X:

"Через два роки після звільнення Бучі Росія повторює масові напади на цивільне населення та енергетичну інфраструктуру України, щоб підірвати економіку та стійкість українського народу", – написав Боррель і додав, що рішучість ЄС захищати Україну лише посилюватиметься у зв'язку з цим.

Нагадаємо, в ніч на 29 березня ворог вдарив по енергетичних об'єктах у шести областях України, внаслідок чого значно пошкоджені кілька теплоелектростанцій. Основними цілями ворога стали Канівська та Дністровська ГЕС.

А 22 березня держава-агресор завдала двадцять ракетних ударів по ДніпроГЕС.

Точність російських ракет, якими атакують енергетичну інфраструктуру, вражає, сказав виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук.

"Якщо раніше ракети приземлялися на відстані 100-200 метрів від цілі, то останнім часом це приблизно 1 метр. Збиток – колосальний. Наприклад, усі блоки Бурштинської та Ладижинської ТЕЦ було пошкоджено внаслідок атаки 22 березня. На кожну станцію прилетіло 8 ракет", – заявив Сахарук.

 

Наші інтереси: 

Європейська дипломатія, здається, починає розуміти, що Росія – це підступний, жорстокий, цинічний і брехливий ворог, з яким не працюють дипломатичні методи.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи