Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ревакцинації чи «бустери» – геніальний з комерційної точки зору винахід вакцинної індустрії

Світ:

Я довго намагався, але так і не знайшов у світовій економіці іншого прикладу, де прибутки виробників значно зростають з кожним новим доказом неефективності їхнього продукту. Тільки вакцинація. 

Тільки-но чергова вакцина отримує чергові незаперечні докази своєї неефективності, її виробники подвоюють (або потроюють) прибутки через додавання «бустерних» доз. Жодних аналогів в жодному іншому бізнесі, пише Захар Мілютін.

Коли з'явилась АКДП, три її дози мали захистити дитину від трьох хвороб на все життя. Хто не знає, «три хвороби – три дози» для АКДП з самого початку було рішенням маркетинговим, а не науковим чи медичним.

Потім виявилось, що щеплені трьома дозами АКДП таки хворіють. І на кашлюк - досить масово. Додали четверту. Все одно хворіють на кашлюк. Та ще й титри антитіл від дифтерії та правця «кудись діваються».

Додали ревакцинацію дорослих щодесять років від дифтерії та правця. І ще одну дозу кашлюка для вагітних та майбутнього оточення малюка. Бо ж ті чотири, що їх вже вкололи оточенню малюка в дитинстві, все одно не діють...

Але кашлюк продовжує сипатись в статистику найобколотійшої країни світу (США) десятками тисяч зареєстрованих і ще більшою кількість незареєстрованих випадків.

І ось кілька тижнів тому на своєму грудневому 2019 засіданні Комітет імунізаційних практик американського Центру контролю захворювань вирішив, що бустер кашлюка навіть після 5-6 вже отриманих в дитинстві доз не завадить робити дорослим щодесять років разом з дифтерією та правцем. А якщо десь поряд з цими дорослими народилась або має народитись немовля, то треба ще бустер кашлюка – «поза чергою».

Аналогічна пісня з кором. Коли запроваджували вакцинацію від кору, то кололи один раз і планували елімінувати кір за 10 років. Через 30 років визнали, що не вийшло. Бо щеплені таки хворіють. Додали в 1990-ті другу дозу, і виробники подвоїли прибутки. Знову не вийшло, бо виявляється, що і двічі щеплені хворіють. ОК. Додамо 3-тю дозу для людей в «зонах ризику» (тогорічна рекомендація CDC) і ще «нульову» – для дітей до року (наш МОЗ). 

«Нульова», бо потім все одно треба ще дві. Або три, якщо «в зоні ризику». Думаю, з часом по кору, як і з дифтерією та кашлюком, перейдемо на 5 доз в дитинстві + бустер щодесять років до кінця життя. Потім, як з грипом, на щорічні.

Я довго намагався, але так і не знайшов у світовій економіці іншого прикладу, де прибутки виробників значно зростають з кожним новим доказом неефективності їхнього продукту. 

Тільки вакцинація. 

Наші інтереси: 

Розуміти неефективність вакцинації. Усвідомлювати безглуздість вакцинації. Думати, а не вірити на слово лікарям, які виконують вказівки МОЗ, яке виконує вказивки ВООЗ.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи