Зображення користувача Дзвінка Сопілкарка.
Дзвінка Сопілкарка
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ресторатори Львова просять владу міста продовжити “сухий закон”

Члени Асоціації рестораторів Львова звернулися до влади міста з проханням продовжити заборону на продаж алкогольних напоїв в об’єктах торгівлі та закладах ресторанного господарства у центральній частині Львова до 20 січня 2014 року. Про це йдеться на сайті Асоціації.


 

suhyi-zakon.jpg

новий прапор України

Раніше львівська влада заборонила продаж алкоголю в центрі міста з 3 по 8 грудня, на час проведення Євромайдану.

“Ми ж хочемо бути ближчими до Європи, впевнено крокувати до Євросоюзу, – йдеться у зверненні, – а це нам вдається лише тоді, коли ми тверезі. Адже у п’яному стані львів’яни зовсім не схожі на європейців. У п’яному вигляді тяжко шнурівки на взутті зав’язати – не те, щоб зорієнтуватись, де Схід, а де Захід, чи, тим більше “впевнено” крокувати.”

Однак не під запис ресторатори розповіли, що причиною звернення є також і економічні причини. Зокрема, від заборони продавати алкоголь, прибутки у центральних ресторанах тільки виросли.

“Зокрема, суттєво зріс продаж кави і чаю (де набагато більша маржа, у порівнянні з алкогольними напоями), – розповідає анонімно один із львівських рестораторів. – Зменшились витрати на плин кадрів, оскільки стало менше конфліктних ситуацій, та й тверезі люди чайові давати не забувають. При “сухому законі” ми витрачаємо втричі менше грошей на охорону: тверезі люди не сваряться, не пишуть скарги, не б’ються, не лякають своїм статусом; не треба нікого виганяти силою, коли заклад закривається. Зменшились і витрати на розбитий посуд та меблі, поламані внаслідок бійок чи п’яної необережності. Отож, насправді, дуже багато плюсів…”

Передбачаючи обурення з боку деякої частини населення Львова, ресторатори наголошують, що прохання заборонити алкоголь стосується лише закладів, розташованих у центральній частині міста, і не відноситься до інших районів, таких як Сихів, Левандівка чи Рясне.




 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

А це вже ознаки солідаризму.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Коментарі

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

А це вже ознаки солідаризму.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Олег Подорожній.
0
Ще не підтримано

Я згоден і на фашизм, аби тільки українці об"єдналися і стали жити достойно, в достатку і свободно

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!

Зображення користувача Дзвінка Сопілкарка.
0
Ще не підтримано

Нова звичка у людини формується за 40 днів. Якщо сорок днів примушувати себе робити ранкову зарядку, то на 41-й уже виникне потреба її робити. Те саме правило діє і в зворотньому напрямку. Якщо сорок днів утримувати від алкоголю, то на 41-й уже не захочеться пити.
Майдан протримався 25 днів. До закріплення нової свідомості треба ще 15 днів.