Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Реакція Медведєва показує, що ми робимо правильно – Кая Каллас

Наприкінці серпня відбудеться зустріч міністрів закордонних справ європейських країн. Естонія продовжить роботу над тим, щоб переконати колег по Євросоюзу припинити видавати росіянам шенгенські візи. Про це заявила 12 серпня прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас.

ezgifcom-gif-maker2.jpg

Кая Каллас. Фото: Ken Mürk/ERR

"Ця тема, як і раніше, знаходиться на порядку денному дуже високо. Важливо розуміти, що за кордон подорожують насправді лише 10% населення Росії. Це переважно люди з Москви та Санкт-Петербурга, думка яких має значення, що підтверджується дуже болісною реакцією Росії на цю пропозицію. Європа заборонила авіаперевезення до Європи з Росії. Це означає, що єдина можливість для росіян потрапити до Європи – подорожувати через три країни: Фінляндію, Естонію та Латвію. Ми бачимо, що саме Фінляндія та Естонія зазнають найбільшого навантаження. Думаю, не зовсім справедливо, що всі інші країни Шенгенської зони видають росіянам візи, але справді тягар несемо тільки ми втрьох", – сказала Кая Каллас в інтерв'ю EER.

Чи можливо, що й Фінляндія перестане впускати росіян із шенгенськими візами, виданими фінською державою?

- Так, якщо подивитися на фінські ЗМІ та громадську думку, то справді такі дискусії у Фінляндії ведуться. Щоправда, у Фінляндії на прийняття рішень зазвичай витрачається більше часу, але так влаштована демократія. Ці обговорення у Фінляндії зараз продовжуються.

Реакція Росії [на заклик Естонії не впускати росіян із шенгенськими візами до Європи] була дуже болісною. Навіть проти вас особисто – слова екс-президента Медведєва на вашу адресу були дуже різкими.

- Так. Але це показує, що це – ахіллесова п'ята. Це те, чого вони справді бояться. Отже, це дійсно ефективно. А те, що вони вкотре нападають на мене особисто, що мені приділяють так багато уваги, яку Росія раніше не вважала за потрібне приділяти жодному естонському політику, говорить про те, що ми повинні продовжувати боротися за праву справу.
 

Наші інтереси: 

Стежимо за політичними кроками європейських країн задля обмеження (в тому числі й в тризмі) для кацапів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
Естонія
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи