Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Рада ратифікувала військове співробітництво з Великобританією

Співпраця буде проходити у вигляді консультацій або зустрічей керівництва для обміну досвідом. Передбачено обмін візитами кораблів Військово-морських сил, літаків ВПС і підрозділів армій. Крім того проведуть навчання, конференції, семінари і симпозіуми, а також навчання і підготовку військових.

Верховна Рада ратифікувала меморандум про взаєморозуміння між Кабінетом Міністрів України і урядом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії щодо співробітництва у сфері оборони (законопроект №0110), повідомляє Interfax-Україна.

Меморандум передбачає, що співробітництво між Збройними силами України та Збройними силами Сполученого Королівства здійснюється у формах консультацій або зустрічей між керівним складом, сторони також проводять консультації та обмінюються досвідом. Серед форм співпраці, передбачених документом, - обмін візитами кораблів Військово-Морських сил, літаків Військово-Повітряних сил і підрозділів Збройних сил, взаємні запрошення щодо відвідування навчань, переговори, конференції, семінари та симпозіуми, навчання і підготовка військовослужбовців. Крім того, передбачено взаємне запрошення до участі військових у культурних і спортивних заходах.

Документ визначає, що проведення військових навчань ЗСУ і Збройними силами Сполученого Королівства регулюватиметься окремим меморандумом про взаєморозуміння між Міністерством оборони України і Міністерством оборони Сполученого Королівства щодо використання українських полігонів Збройними силами Великої Британії від 18 липня 1996 року.

Меморандум про взаєморозуміння між урядами України та Великої Британії про співробітництво у сфері оборони був підписаний 17 березня 2016 року в Києві.

Наші інтереси: 

Велика Британія - союзник України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи