Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

П'ятий президент присягнув на вірність Україні

Петро Порошенко у Верховній Раді склав присягу на вірність українському народу.

Новий президент привітався вигуком "Слава Україні!", на що отримав відповідь "Героям слава!" Проголошував присягу новообраний глава держави, поклавши руку на Конституцію та на Пересопницьке Євангеліє.

Після складання присяги п'ятому президенту України Петру Порошенку вручили знак президента України, гербову печатку та булаву. Коли у Верховній Раді заспівали молитиву "Боже великий Єдиний, нам Україну храни", президент Порошенко також підспівував.

Порошенко також підписав указ про прийняття на себе повноважень верховного головнокомандувача збройними силами.

У своїй перші промові у якості президента Порошенко заявив, що йде на посаду президента, щоб зберегти і зміцнити єдність України.

Новообраний глава держави закликав бойовиків Донбасу скласти зброю і заявив, що гарантує амністію тим, на руках кого немає крові і хто не фінансував терор. Також президент заявив, що найближчим часом поїде на Донбас, але з бандитами говорити не буде. Крім того, Порошенко готовий оголосити місцеві вибори на Донбасі.

Петро Порошенко у своїй промові заявив, що Крим є, був і буде українським.

"Я сказав керівництву Росії у Нормандії, що Крим є і буде українським",

- заявив президент у залі парламенту.

Ці слова Порошенка почесні гості з 50 країн та українські високопосадовці зустріли гучними оплесками.

Новий президент виступив за нові парламентські вибори. Петро Порошенко також заявив, що єдиною мовою в Україні має бути українська. Але президент особливо підкреслив, що російську мову ніхто не заборонятиме і вона розвиватиметься.

Своїм найголовнішим завдання Петро Порошенко назвав підписання асоціації з ЄС.

"Угоду про асоціацію ми розглядаємо лише як перший крок до повноправного членства України в Європейському Союзі. Впевнений, що позиція українського парламенту і тверда воля українського народу створять нам умови, щоб Україна отримала перспективу членства в ЄС",

- сказав Порошенко.

Після промови президента Порошенка засідання ВР закрилося. Президент Порошенко вирушив до Софіївської площі, де склав присягу головнокомандуючого ЗСУ.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи