Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Путін оголосив в Росії часткову мобілізацію та підписав відповідний указ

Часткова мобілізація ускладнить ситуацію на фронті, Росія може піти у наступ. Водночас часткова мобілізація більше загрожує самій Росії, ніж Україні.

"Ускладнить нам життя. Однозначно, бо з'являться десятки тисяч нових російських громадян, які підуть воювати за "родіну". Ми маємо усвідомлювати, що кожна людина, озброєна автоматом і кількома гранатами – це одиниця, яку треба знищувати. Їхні людські ресурси кратно вищі за наші", – військовий експерт Петро Черник і додав, що Росія буде відправляти на війну все більше і більше своїх громадян, оскільки Кремль не прийме поразку, а Путін ніколи не сяде на лаву підсудних, пише ТСН.ua.

"Вони кидатимуть на убій все більше і більше своїх громадян. Якщо заради утримання влади Путіна і взагалі філософії імперії треба буде вбити 100-200 тисяч, мільйон росіян, вони уб'ють", – вважає Черник.

Військовий експерт Владислав Селезньов вважає, що оголошення часткової мобілізації в Росії суттєво не вплине на перебіг її війни, яку країна-агресорка розпочала проти України. Натомість указ диктатора Володимира Путіна викличе проблеми всередині самої країни. Річ у тому, що фактично під примусом будуть віддавати до війська тих чоловіків, які цього не хочуть.

Путінський указ викличе спротив у всіх регіонах Російської Федерації.

Але виступ Путіна та його погрои "звучать вже не так", як 24 лютого. "Та й не такий страшний чорт, як його малюють", – сказав Селезньов.

Провідний фахівець Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка при МЗС Станіслав Желіховський вважає, що у Росії можливий переворот. Там може спалахнути бунт громадян через невдоволення результатами війни проти України:

"Я б тут зазначив, що прикладів в історії багато. Такі поразки Росії, коли вона з такими бровадами йшла на різного роду військові компанії та програвала їх – вони були каталізаторами підняття народу на певний супротив і навіть це призводило до зміни владного режиму. Аналогії і я не виключаю, що ті поразки, які відбуваються на території України – і на Харківщині, і на південному напрямку, можуть призвести до того, що росіяни зададуться питанням: "А навіщо ми це все зробили, адже ми і війну програли, і перебуваємо під різними санкціями". І власне тоді й виникнуть питання. Тому цілком можливо, що російський бунт матиме місце, як і це було раніше".

 

Наші інтереси: 

Нагадаємо, 21 лютого Путін оголосив про визнання незалежності "республік" ОРДЛО. Що з цього вийшло? Двадцять перший термін стік: фініш, зупинка... Так і буде з частковою мобілізацією в РФ, яку Путін оголосив 21 вересня.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи