Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Прийом заявок від росіян на туристичні візи можуть обмежити одним днем – глава МЗС Фінляндії

Категорія:

Після того, як ЄС закрив повітряний простір для цивільних рейсів з РФ, Фінляндія стала однією з транзитних країн для росіян разом з Латвією та Естонією, через які вони можуть приїжджати до інших країн ЄС. У Фінляндії критикують туризм росіян і закликають ЄС припинити видавати туристичні візи росіянам.

22081501.png

Пекка Гаависто. Фото: ERR

Серед багатьох фінів російський туризм зараз викликає суперечки. Кількість росіян, які приїжджають до Фінляндії, збільшилося: у липні Фінляндію відвідали 185 тисяч російських туристів, а в червні їх було 125 тисяч. Присутність російських туристів розкритикував фінський політик з партії "Національна коаліція Фінляндії".

"В Україні вбивають мирних жителів, жінок і дітей, а громадяни Росії тим часом перебувають у відпустці в ЄС. Я вважаю це нестерпною ситуацією", сказав Юкка Копра.

А на думку прем'єра Фінляндії, обговорення має бути продовжено в Європейській Раді: "Я вважаю, що на наступних засіданнях Ради Європи це питання підніметься ще більш гостро. Моя особиста позиція полягає в тому, що туризм повинен бути обмежений", сказала глава уряду Санна Марін.

Поки ж країна планує вжити заходів сама, ускладнивши отримання туристичних віз, залишивши тільки сімейні, навчальні та робочі візи. Міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Гаавісто оголосив захід, який дозволив би скоротити кількість туристичних віз росіянам, що видаються країною, повідомляє EER.

"На практиці це може означати, що ви можете подати документи на отримання туристичної візи в понеділок, а з вівторка по п’ятницю ви можете подати заяву (на отримання візи) за сімейними обставинами, навчання, роботи чи з інших поважних причин", – пояснив посадовець.

За його словами, у цьому випадку черга на туристичні візи збільшувалася б, а росіяни отримували б їх менше і повільніше.

Нагадаємо, з 18 серпня естонці не впускатимуть до своєї країни громадян РФ із шенгенськими візами, а Чехія ініціюватиме заборону видачі віз росіянам.

Наші інтереси: 

Обмеження росіян на подорожі до країн Європи задля того, щоб вони відчули відповідальність за агресивну політику своєї держави.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Проблема ще й у тому, що російські туристи закупають у Європі обладнання, яке передають своїй армії. Зокрема, вони активно купляють комерційні дрони, які потім використовуються проти України.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Проблема ще й у тому, що російські туристи закупають у Європі обладнання, яке передають своїй армії. Зокрема, вони активно купляють комерційні дрони, які потім використовуються проти України.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Сьогодні стало відомо, що Фінляндія з вересня скоротить кількість віз, що видаються росіянам, а вартість фінського шенгену подорожчає з 35 до 80 євро. Підставами для отримання віз у майбутньому буде навчання, робота та відвідування родичів.