Зображення користувача Леонід Українець.
Леонід Українець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Принтери

Основні дії з принтерами: вибір, встановлення і налаштування, виправлення ситуацій.

druker.png

Друкар

Загальні відомості

Швидкість роботи принтера вимірюють у надрукованих сторінках за хвилину (англійською мовою ppm). Швидкість друку залежить від складності малюнка і заданої користувачем якості. В процесі друку використовують основні барви: жовту, блакитну і пурпурну. В струменевих принтерах ще використовують чорну барву як ключову. Англійською мовою cyan, magenta, yellow and key (CMYK).

Колесо барв

Якість друку вимірють в точках на дюйм (dpi). Що більша роздільна здатність, то чіткіше зображення. Це досягається також якістю чорнил і паперу.

Надійність принтера можна визначити за терміном гарантійного обслуговування і середній часом праці до відмови (MTBF). Ці відомості можна знайти в документації або на йсайті виробника.

Сукупним показником є загальна вартість володіння (TCO). Купуючи новий принтер треб взяти до уваги: початкову ціну, ціни на витратні засоби (папір і чорнила), вартість осблуговування і очікувану кількість надрукованих сторінок за певний період. На їх основі можна розрахувати загальну ціну друку однієї сторінки.

Принтери можна підключати до компа серійними, паралельними і універсальними серійними кабелями, які зображені на малюнку. Їх ще називають COM, LPT i USB.

Серійний, паралельний, універсальний серійний відповідно

За допомогою етернет-кабеля з інтерфейсом RJ-45 принтер можна принтер під’єднати безпосередньо до мережі. Сучасні принтери можуть також бути обладнані антенами для безпровідного підключення до мережі.

Струменеві принтери

Струменеві принтери можуть виробляти якісні відбитки і дешевші порівняно з лазерними.Струменеві принтери використовують картриджі, які розпилюють чорнила через крихітні отвори, що називаються форсунками. Є два типи форсунок: теплові і п’єзоелектричні. Після друку з такого принтера сторінки мають висохнути протягом 15 секунд. Якщо якість друку погіршилась з часом, то треба виконати калібрування за допомогою комп’ютерної програми. Перевагами струменевих принтерів є низька початкова ціна і висока роздільна здатність. Вадами є схильність форсунок до засмічення, дороговизна картриджів і вологість після друку.

 

 

Наші інтереси: 

Вивчаємо техносферу, щоб стати технософами.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
техніка
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи