Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Прокуратура Нідерландів надала нові докази у справі МН17

Оприлюднено записи телефонних розмов бойовиків у день катастрофи. Фігуранти справи після катастрофи телефоном повідомили, що їхня установка "Бук" збила літак. При цьому вони вважали, що збили український військовий літак.

Як повідомляє видання NRC, заслухані записи переговорів бойовиків на сьогодні є найбільш конкретними доказами проти чотирьох фігурантів, пише LB.

Згідно з даними перехоплення, фігуранти справи незабаром після катастрофи телефоном повідомили, що їх установка "Бук" збила літак. При цьому вони вважали, що збили український військовий борт.

Зокрема, 17 липня 2014 року о 16:48 через кілька хвилин після аварії бойовик Леонід Харченко зателефонував одному з ватажків Сергію Дубинському.

"Ми на місці. Ми вже збили Сушку (винищувач, - ред.)", - повідомив Харченко.

Увечері о 19:52 Дубинський зателефонував Олегу Пулатову з вимогою уточнити, чи стріляв "Бук" в районі катастрофи.

"Бук" збив Сушку після того, як Сушка збила Боїнг", - доповів Пулатов.

Цю ж версію Дубинський передає так званому "міністру оборони ДНР" Ігорю Гіркіну.

"Сушка потрапила в Боїнг, і після цього ми збили Сушку за допомогою нашого "Бука". Звучить непогано! Що вірно, Ігор?", - запитав він.

"Я не знаю, я, чесно кажучи, не вірю цьому", - відповів йому Гіркін.

"Нас все одно будуть звинувачувати в тому, що ми збили його, якщо ви розумієте, про що я", - додав Дубинський.

Видання уточнює, що прокуратура представила нові записи у відповідь на слідчі запити адвокатів Олега Пулатова минулого тижня.

Раніше, 22 червня, в Гаазі поновилися слухання в рамках судового процесу у справі про збитий в небі над Донбасом літаку авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17.

Попередній етап слухань пройшов з 8 по 10 червня. На ньому сторони повідомили про виконану роботу і зібрану інформацію. Тепер в суді продовжать підготовку до початку розгляду справи по суті.

Нагадаємо, літак Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий в небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. Всі, хто був на борту, 298 чоловік загинули.

Розслідування причин катастрофи веде спільна слідча група (JIT, ССГ), в яку входять представники правоохоронних органів України, Нідерландів, Бельгії, Австралії і Малайзії. У вересні 2016 року ССГ оприлюднила висновки, згідно з якими лайнер був збитий ракетою, запущеною з ЗРК "Бук", а рік тому оголосила про приналежність цього "Бука". За даними ССГ, це ракетна установка російської 53-ї зенітно-ракетної бригади, що дислокована в Курську.

19 травня 2019 року слідча група офіційно назвала чотирьох обвинувачених в причетності до загибелі рейсу МН17: росіяни Ігор Гіркін (Стрєлков), Сергій Дубинський, Олег Пулатов і громадянин України Леонід Харченко. Всі вони, як повідомлялося, в суд не з'явилися. Пулатов на цей час - єдиний фігурант справи, що відправив на слухання своїх адвокатів.

Наші інтереси: 

Розкрити правду. Світ має знати про невиправну брехливість Росії. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи