Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Процес відновлення після венектомії, наслідки та можливі ускладнення

Реабілітація - дуже важливий період після будь-якого втручання в організм. Не менш важливою вона є і у випадку венектомії. Час на відновлення кожному пацієнту встановлюється індивідуально.

Тривалість реабілітації визначається самопочуттям пацієнта, його загальним станом та наявністю у нього хронічних захворювань.

Період після операції

Зазвичай після проведення такої процедури, як венектомія, людину залишають в лікарні на кілька днів, щоб вона перебувала під пильним оком лікарів. Також він має приймати призначені ліки, найчастіше це антибіотики, знеболювальні та флеботоніки.

Рекомендації для зниження ризику виникнення рецидиву

Щоб зменшити можливість повторної патології флебологи радять:

  • в той же день, коли пройшла операція треба кінець ліжка підняти приблизно на 10 сантиметрів, щоб дати можливість відтоку крові. Після декількох годин після втручання слід почати рух, згинання і розгинання ніг;
  • необхідною умовою легкого одужання та профілактики повторного захворювання є компресійна білизна, яку має порадити лікар, щоб підходила саме вам;
  • знадобиться проходження курсу масажів лікувального напрямку, а також помірні фізичні навантаження;
  • сауни та лазні в період реабілітації відвідувати заборонено;
  • також радять кожного дня прогулюватись пішки.

Виписка пацієнта відбувається приблизно через тиждень після процедури.

Взагалі ризик повторного розвитку варикозного розширення вен після венектомії мінімальний, але навіть попри це обстеження у спеціаліста треба проходити регулярно. Через кілька місяців після маніпуляції призначається повторна консультація судинного хірурга та УЗД. На консультації лікар перевіряє візуальний стан судин та дає подальші рекомендації. За посиланням https://flebolog.ua/ua/poslugi/konsultaciya-flebologa/ ви можете ознайомитись з тим, коли ще потрібно звертатись до спеціаліста.

Одним із найкращих судинних хірургів, до якого варто потрапити на прийом, якщо у вас є певні проблеми є Барабой Костянтин Вікторович, який використовує сучасні методики діагностики та лікування судин та вен. Він має неабияку кваліфікацію, оскільки проходив навчання та курси по всьому світу. Найінноваційніші та найефективніші методи він впроваджує зараз у власній клініці.

Можливі наслідки та ускладнення після операції

Якщо венектомію провести неправильно або не врахувавши протипоказань, то можуть виникнути непередбачені наслідки. Найчастіше це синці, гематоми, дрібні крововтрати та біль. Здебільшого такі наслідки проходять без втручання через деякий час.

Серйозніше ускладнення, яке може виникнути - це розвиток тромбоемболії. Вона з’являється, якщо:

  • є порушення потоку крові в артеріях;
  • є рани з інфекцією та виразки трофічні;
  • немає рухової активності.

У декого з пацієнтів спостерігалось оніміння ділянки щиколотки та гомілки, але ненадовго. Якщо після операції утворилась гематома, то може виникнути і нагноєння.

Отож, щоб подібні наслідки були мінімальними потрібно звертатись до професіоналів своєї справи.

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи