Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Президентські вибори у США 2020 тривають: Джорджія починає аудит виборчих бюлетенів

Категорія:

Спецтема:

Суддя в Джорджії постановив провести аудит 145 тисяч паперових бюлетенів, що надійшли поштою в окрузі Фултон.

20210524brianamero.jpg

Суддя Браян Амеро
Суддя Браян Амеро

Ще минулого року група виборців подала петицію з вимогою провести аудит бюлетенів, що були надіслані поштою під час виборів 2020. У петиції підписанти звертали увагу на ненормальне збільшення кількості голосів за кандидата в Президенти від демократів Джо Байдена та ненормальне скорочення підсумків голосування за Президента Дональда Трампа.

На той момент судова влада проігнорувала цю петицію, але нарешті справа зрушила з місця. У березні суддя Браян Амеро постановив надати для перевірки відскановані зображення бюлетенів, але адвокати заявників стверджували в суді, що роздільна здатність 200 крапок на дюйм (DPI) була занадто низькою для проведення належного аналізу.

І от у п’ятницю 21 травня суддя постановив провести аудит самих бюлетенів. Наразі суддя Браян Амеро готує розпорядження, в якому буде викладений порядок проведення нового сканування бюлетенів.

Колишня сенаторка від Джорджії Келлі Леффлер (Kelly Loeffler) підтримала у своїй заяві таке рішення судді:

«Довіра виборців до нашої виборчої системи є основою нашої республіки. На жаль, невідповідність виборчих бюлетенів округу Фултон у листопаді 2020 року викликає серйозні сумніви у вірі виборців у наші вибори».

«Цілісність майбутніх виборів є критично важливою, і рішення судді Амеро є корисним кроком у відновленні прозорості, підзвітності та довіри виборців. Ми з нетерпінням чекаємо результатів та їх ролі у сприянні прозорості та відновленню віри на наших виборах».

Округ Фултон привернув до себе увагу знаменитим відеозаписом, коли всіх членів виборчої комісії та спостерігачів відправили на ніч додому «через прорив каналізації», а п’ятеро членів комісії залишилися, зачинилися у приміщенні та почали діставати приховані валізи з бюлетенями й терміново їх сканувати. Байден виграв у Джорджії з перевагою лише у 12 тисяч голосів. Саме в ту ніч відбулося підозріле стрибкоподібне збільшення голосів за Байдена.

За повідомленням "Atlanta Journal-Constitution" це один з понад 30 судових процесів у Джорджії, пов'язаних з виборами 3 листопада 2020 та виборами у Сенат у січні 2021.

Наші інтереси: 

Вибори мають бути чесними. Виборці мають бути впевненими у тому, що голоси пораховано правильно.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи