Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Президент Володимир Зеленський підписав закон про пільговий імпорт на період дії воєнного стану

Світ:

Імпорт товарів в Україну звільнено від ввізного мита та ПДВ для платників єдиного податку першої-третьої групи, які сплачують податок за ставкою 2% від обороту, а також встановлено спрощену форму розмитнення.

Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану" №2142-IX опублікований у "Голосі України" і набув чинності, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Спрощений спосіб митного контролю передбачає подання попередньої митної декларації та не вимагає проведення митного огляду.

Ухваливши закон, депутати також повністю звільнили від оподаткування імпорт транспортних засобів громадянами, а також суб'єктами спрощеної системи.

Крім того, за 2021-й та 2022 податкові (звітні) роки не нараховується і не сплачується податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за об'єкти житлової нерухомості, зокрема їх частки, на територіях ведення бойових дій або тимчасово окупованих збройними формуваннями РФ.

Крім того, удосконалюються положення про оподаткування податку на доходи фізосіб від власне вирощеної с/г продукції та звільнення від сплати ПДВ платників єдиного податку третьої групи на особливих умовах.

Продовжується з трьох до шести місяців період, протягом якого платники, які не мали змоги подати податкову звітність, повинні виконати обов'язок щодо повного подання звітності після закінчення особливого періоду.

Закон також визначає особливості функціонування митних органів на період воєнного часу.

Наші інтереси: 

Потрібно спрощувати податкову та митну систему України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи