Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Президент обговорив з Меркель і Макроном звільнення українських політв'язнів

Світ:

Президент України Петро Порошенко під час зустрічей з Ангелою Меркель та Еммануелем Макроном обговорив питання звільнення військовополонених українських моряків, політичних в'язнів Кремля та порушення прав кримських татар.

Про це Порошенко повідомив в інтерв'ю українським телеканалам, повідомляє Укрінформ.

Окремо порушувалося питання щодо 24-х українських моряків, які є військовополоненими, і над якими Росія не має жодної юрисдикції. І вони мають негайно і безумовно бути повернуті додому разом із військовим майном і разом із поверненням свободи судноплавства в Керченській протоці", - розповів Порошенко.

Також у рамках міжнародних зустрічей глава держави порушував питання щодо політичних в'язнів, яких незаконно утримують як у тюрмах у Російській Федерації, так і на окупованих територіях. Водночас він поінформував, що окремо обговорив із Меркель і Макроном захист прав кримських татар, які “брутально порушуються саме напередодні виборів”.

“Ми чітко скоординували і ці дії. І в Берліні, і в Парижі були дані відповідні доручення. І ми рішуче починаємо підготовку до саміту "нормандського формату", де в порядок денний обов'язково буде включені і ці питання”, - додав Порошенко.

Загалом у Росії та в окупованому Криму утримують понад 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Міністерство закордонних справ України направило вже близько 300 нот до Росії з вимогою звільнити політв'язнів-українців.

Наші інтереси: 

Порошенко не втрачає часу - зустрівся по дорозі у Францію з фрау Меркель, обговорив питання моряків, політв'язнів і репресій по відношенню до кримських татар. Чи буде Зе так активно діяти на міжнародному рівні? Відповідь очевидна.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи