Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Прем'єр Словаччини різко розкритикував угоду "Газпрома" із західними компаніями

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо виступив категорично проти будівництва газопроводу "Північний потік" і має намір висловити свою позицію на Європейській раді.

15091004r.jpg

Роберт Фіцо / GettyImages

"У межах Європейської ради роками йшлося про необхідність допомогти Україні, щоб вона залишилася країною-транзитером, щоб допомогти їй у важкі зимові місяці. І в цей же час ми зіткнулися з тим, що "Газпром" підписав із представниками європейських держав угоди про те, що будуватиметься нова лінія Nord stream. Я хотів би скористатися якимись нормальними висловами, але хочу висловитися експресивно: вони просто роблять із нас ідіотів", - заявив Фіцо журналістам після переговорів з українським прем'єром у Братиславі.

За його словами, таке рішення ставить Україну та Словаччину "в незавидну ситуацію". "Адже йдеться про питання, що стосується транзиту газу у великих обсягах через територію України та Словаччини. І у тому разі, коли цей транзит зупинився б, то Україна не долічиться мільярдів, а Словаччина - сотень мільйонів євро", - наголосив словацький прем'єр.

Він відкинув тезу про те, що таке рішення має економічну підоснову. "Я хочу відхилити аргумент щодо того, що ця угода між "Газпромом" і газовими компаніями Західної Європи є лише питанням бізнесу. Я відкидаю це, тому що ми дуже довго говоримо про геополітичні взаємовідносини і зв'язки. Я переконаний, що західноєвропейські газові фірми, які провадять свою роботу на території країн-членів ЄС, вони зрадили інші європейські держави, зокрема й Словаччину", - сказав Р.Фіцо, додавши, що порушить це питання перед Європейською радою.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи