Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Прем'єр Італії не проти, щоб Сальвіні пояснив парламенту справу з грошима РФ

Лідер ультраправої "Ліги", віце-прем'єр і міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні повинен доповісти парламенту про справу його колишнього прес-секретаря, якого запідозрили у спробі отримати фінансування для партії через нафтові відкати з Росії. 

19071505.jpg

Маттео Сальвини (фото - corriere.it)

Про це заявив прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ANSA.

"Чому б ні", -  відповів прем'єр на запитання про те, чи повинен Сальвіні відповісти на заклики до нього доповісти парламенту про справу. 

"Ми віримо у прозорість перед громадянами на кожному форумі, у всіх випадках, перш за все, у парламенті, правильному місці для виконання цього керівного принципу", - сказав Конте.

Прокурори Мілана викликали на допит члена "Ліги", президента Асоціації Ломбардія-Росія Паоло Савойні, який зустрівся з двома іншими італійцями і трьома росіянами в одному з московських готелів, щоб нібито обговорити таємне фінансування у майже $65 мільйонів.

Минулого тижня американське видання Buzzfeed повідомило, що отримало аудіозапис московської зустрічі та опублікувало стенограму, у якій Савойні намагається домовитись з росіянами.

Сальвіні заперечує, що його партія отримала будь-які гроші з Москви. Водночас заступник прем'єр-міністра і лідер руху "5 зірок" Луїджі ді Майо зажадав створити парламентський слідчий комітет, щоб вивчити питання фінансування "всіх партій". Але Сальвіні запитав, чи тепер всі приватні "вечері повинні обговорюватися в парламенті".

Конте запевняє, що його уряду не загрожує розпад внаслідок скандалу.

Нагадаємо, судове розслідування розпочате прокуратурою Мілана 11 липня проти Маттео Сальвіні за звинуваченням  в отриманні Сальвіні грошей від Москви для себе і для "Ліги" (на підставі публікації американським виданням "Buzzfeed" записи його переговорів з представниками Кремля). Сальвіні звинувачують в отриманні $ 65 млн. від російського віце-прем'єра Дмитра Козака за лобіювання договору про поставки в Італію нафти з РФ на суму в $ 1,5 млрд. З неї Сальвіні і "Ліга" отримували 4% відкату.

"Казус Марківа" опускає Італію як в міжнародний, так і у внутрішньополітичний скандал, який логічно призведе і до урядової кризи, вважає історик Сергій Клімовський. Ця криза, на його думку, має як внутрішні, так і зовнішні причини у вигляді прагнення Москви диктувати свою політику італійцям.

Наші інтереси: 

Ця ситуація + засудження Віталія Марківа до 24 років позбавлення волі в Італії проливає світло на вплив Кремля на політику Італії. А "Справа" Марківа буде виверженням вулкана для Італії.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Рамес Веселий.
0
Ще не підтримано

орфографічна помилка "політику Італію".

Я не меч, я тримаю меч.

Коментарі

Зображення користувача Рамес Веселий.
0
Ще не підтримано

орфографічна помилка "політику Італію".

Я не меч, я тримаю меч.

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Дякую за зауваження! Виправила.