Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Курс України на ЄС і НАТО буде зафіксовано у законопроекті вже до відкриття осінньої сесії ВР

Світ:

"До відкриття осінньої сесії Верховної Ради, яке заплановано на 4 вересня, буде зареєстрований відповідний законопроект", - сказав Петро Порошенко, запевнивши, що робитиме все для його ухвалення.

Президент Петро Порошенко підкреслив, що з часу, коли українці довірили йому посаду Глави держави, державний компас впевнено показує на Захід – у бік, протилежний імперії. «Його стрілка жодного разу не здригнулася. І запевняю вас, не здригнеться, допоки цей компас знаходиться в моїх руках», - сказав Президент під час виступу на Параді до Дня Незалежності.

«Більше того, наполягатиму на закріпленні у Конституції нашого прагнення приєднатися до Євросоюзу і вступити до НАТО. Юристи знайшли формулу, як це зробити оптимально і швидко. До відкриття осінньої сесії Верховної Ради, яке заплановано на 4 вересня, буде зареєстрований відповідний мій законопроект», - додав він, запевнивши, що робитиме все для його ухвалення.

Глава держави наголосив, що інтеграція до європейського та євроатлантичного простору – надійний спосіб забезпечити безпеку, розвиток України та гідні умови життя для людей. «Така інтеграція – стовідсоткова гарантія нашої незалежності. Але хочу окремо наголосити – і ми потрібні Європі, бо без нас Євросоюз не стане завершеним і довершеним проектом. Адже цивілізаційна межа сучасної Європи проходить уздовж північно-східного кордону України», - підкреслив Президент.

«На континенті всі, хто не засліплений російськими грошима, розуміють, що без незалежної європейської України миру і безпеки в Європі було би менше. Точно менше, а не більше», - зазначив він. Петро Порошенко підкреслив, що без відновлення територіальної цілісності, суверенітету української держави всі кордони в Центральній та Східній Європі будуть непевні.

«Війна Росії проти України – це частина плану Кремля розвалити Європейський Союз і НАТО. Наші воїни на Сході стоять на захисті безпеки і добробуту не лише України, але всієї Європи. Отож, до Євросоюзу і до НАТО ми прямуємо не з порожніми руками», - наголосив Глава держави.

Він додав, що українці сьогодні побачать і вкотре переконаються, що українська армія одна з найкращих армій континенту. «Вона істотно посилить східний фланг НАТО. А навзаєм – ми розраховуємо на гарантії колективної безпеки, які надає Альянс», - впевнений Петро Порошенко.

Наші інтереси: 

Європейський вибір України незмінний.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Цитата:
Ми потрібні Європі, бо без нас Євросоюз не стане завершеним і довершеним проектом. Адже цивілізаційна межа сучасної Європи проходить уздовж північно-східного кордону України», - підкреслив Президент

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Цитата:
Ми потрібні Європі, бо без нас Євросоюз не стане завершеним і довершеним проектом. Адже цивілізаційна межа сучасної Європи проходить уздовж північно-східного кордону України», - підкреслив Президент

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!